fbpx
Сьогодні
12:58 24 Чер 2023

Секретар РНБО заявив, що українська формула миру передбачає також і запуск процесів саморуйнації рф

Фото: Радіо Свобода

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов вважає, що війна закінчиться всередині російської федерації.

Про це інформує Рубрика, посилаючись на Фейсбук очільника РНБО.

"Українська формула сталого миру передбачає вихід на кордони 1991 року і запуск процесів саморуйнації Росії", – наголосив Данілов.

Секретар РНБО вважає, що "як війна розпочалась, так вона і закінчиться — всередині РФ".

"Процес розпочато…", резюмував Данілов.

Як ми писали, радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк, коментуючи заколот ПВК "Вагнер" на чолі із Євгеном Пригожиним, заявив, що в росії все тільки починається.

Окрім того, в ISW вважають, що той факт, що пвк "вагнер" під керівництвом євгенія пригожина напав на російське військове керівництво рф у Ростові-на-Дону, скоріш за все, матиме значний вплив на війну в Україні, яку розпочала росія.

В українській розвідці  також прокоментували події в росії та заколот пригожина проти Шойгу. Юсов відзначив, що протистояння в країні є ознакою краху правлячого режиму в росії.

Що відбувається навколо пвк "вагнер"

Нагадаємо, ввечері 23 червня Пригожин заявив, що російська армія атакувала тилові позиції "Вагнера", через що загинула "величезна кількість солдатів". У відповідь він оголосив "похід" до Ростова-на-Дону, щоб "розібратися з беззаконням в армії" та Шойгу.

О 7 ранку пригожин заявив, що в Ростові деякі бійці Росгвардії та поліції нібито перейшли на його бік. З іншими відбуваються "сутички".

Після цього з'явилось відео, на якому видно, як "вагнерівці" заходять в будівлю штабу Південного військового округа. Також там показано Пригожина, який вимагає у військового чиновника видати Герасімова та Шойгу. Інакше "Вагнер" буде блокувати Ростов та нібито вирушить на Москву.

Через бунт пригожина лідер рф звернувся до народу та заговорив про громадянську війну й заколот.

Своєю чергою, очільник приватної військової компанії "Вагнер" Євген Пригожин заявив, що ніхто з його бійців не прийде з повинною на вимогу президента російської федерації володимира путіна.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: