fbpx
Сьогодні
Відео 17:03 23 Чер 2023

Наслідки ворожих обстрілів 16 червня: під Києвом згоріло 10 га лісу

English version here

Фото скриншот відео

У Київській області в результаті російських обстрілів вигоріло 10 га лісу − пожежа спалахнула після чергового обстрілу, коли ракети загарбників влучили у місце, де під час окупації навесні минулого року були позиції російських військ − там почалась масова детонація снарядів.

Про це повідомили поліція Київщини у Facebook, спеціаліст з комунікації бучанського управління поліції Аліна Подрейко у коментарі "Українській правді".

"10 гектарів лісу знищила масштабна пожежа, яка спалахнула після чергових ворожих обстрілів на Київщині. Вогонь над окопами агресорів в Здвижівці розростався в геометричній прогресії", – йдеться у повідомленні поліції.

Як уточнила Подрейко, пожежа спалахнула 16 червня.

Тоді повідомлялося про пуск російських "Калібрів" з Чорного моря і роботу ППО на Київщині.

Подрейко розповіла:

"Це було вдень 16 червня. У результаті російського обстрілу сталося займання лісу поблизу Здвижівки. Там під час окупації були позиції російських солдатів і там тривали жорстокі бої. Плюс там був ворожий склад боєприпасів.

Звісно, після деокупації там були роботи з розмінування, але через те, що був той склад і багато боєприпасів були глибоко під землею, то і почалася масова детонація. Вибухи тривали активно приблизно з 15-15:30 десь до 20:00. Вибухало з маленьким інтервалом".

Подрейко пояснила, що на місці були і ДСНС, і поліція, і представники лісництва, але через активну детонацію гасити пожежу було неможливо.

Тому прийняли рішення прорити траншеї, щоб спинити поширення вогню. Увечері, коли вибухи трохи стихли, залучили бронетехніку і трактор, прорили траншеї і так спинили просування пожежі.

Але та частина лісу, де вибухало, все ж вигоріла.

Наразі лісництва підраховують збитки.

Поліція закликає мешканців не відвідувати ліси, бо це може бути небезпечно для життя.

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: