fbpx
Сьогодні
20:00 17 Бер 2023

Екорішення: Єрмак та голова UNEP обговорили протидію російському екоциду та відповідальність за нього

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак обговорив з виконавчою директоркою Програми Організації Об'єднаних Націй стосовно довкілля (UNEP) Інгер Андерсен відповідальність росії за екологічні злочини в Україні. Агресор повинен понести справедливе покарання за злочини, скоєні проти довкілля.

Про це йдеться на сайті Президента України.

У чому проблема?

Єрмак наголосив, що наразі екозбитки від війни сягнули 2 трильйонів гривень без урахування шкоди на тимчасово окупованих територіях. Екозагрози, спричинені російсько-українською війною мають глобальний характер.

Яке рішення?

росія повинна понести справедливе покарання за злочини, скоєні проти довкілля України. Єрмак закликав світову спільноту, зокрема структури ООН, до активнішого обговорення питання запобігання шкоді від російської агресії.

Як це працює?

Єрмак підкреслив, що світ не має права мовчати, поки росія щодня руйнує екологію України. Агресор повинен понести справедливе покарання за екоцид.

"Майже через 80 років після Другої світової війни ми реально опинилися в такій самій ситуації. Тому необхідно говорити про те, що коїться в центрі Європи, у країні, де розташовано кілька атомних електростанцій, одна з яких досі окупована росією, і ніхто не знає, що там відбувається", – додав Єрмак.

Єрмак та голова UNEP обговорили протидію російському екоциду

Зазначається, що Андерсен наголосила на підтримці України в подоланні екологічних викликів, спричинених повномасштабною війною. Вона відзначила важливість глибшого обговорення цього питання на експертному рівні.

Довідка

Нагадаємо, екоактивісти закликали іноземні державні, міжнародні громадські організації та екоактивістів обʼєднати зусилля заради притягнення рф до відповідальності за екоцид в Україні та відновленню довкілля після війни, зокрема за допомогою репарацій.

Як повідомляли ЗМІ раніше, премʼєр-міністр України Денис Шмигаль закликав міжнародних партнерів тиснути на росію, щоб закрити шлюзи та відновила гідротехнічні споруди на Каховській ГЕС.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: