fbpx
Сьогодні
13:41 20 Чер 2023

Посли України в Бразилії, Колумбії та Індії: Зеленський призначив трьох нових дипломатів

Президент України Володимир Зеленський призначив послів України в Бразилії, Індії та Колумбії.

Про це пише Рубрика, посилаючись на укази, опубліковані на сайті глави держави, №340/2023, №341/2023 та №339/2023.

Зазначимо, що колишнього посла України в Німеччині, а нині заступника міністра закордонних справ Андрія Мельника призначили послом у Бразилії.

"Призначити Мельника Андрія Ярославовича надзвичайним та повноважним послом України у Федеративній Республіці Бразилія", наголошують у відповідному указі.

Він має дипломатичний ранг Надзвичайного і Повноважного Посла, який він отримав у 2016-му. У листопаді 2022 року Мельника призначили заступником Дмитра Кулеби.

До цього, а саме з грудня 2014 по жовтень 2022 років, він був послом України у Німеччині. На цій посаді його замінив Олексій Макєєв.

Мельник запам'ятався різкими та часом недипломатичними висловлюваннями на адресу керівництва країни. На кшталт, він називав канцлера Олафа Шольца "ображеною ліверною ковбасою" через його небажання приїхати до України ще на початку війни.

Крім того, Мельник завжди жорстко закликав німецький уряд до постачання зброї Україні.

Окрім того, послом України в Індії став Олександр Поліщук.

Генерал-майор запасу Олександр Поліщук народився у 1963 році. З жовтня 2019 року на посаді заступника міністра оборони України. Голова Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю (з грудня 2019 року).

Має досвід дипломатичної служби на посаді заступника військового представника Місії України при НАТО з 2004 по 2007 рік.

Окрім того, українського дипломата в Республіці Перу Юрія Полюховича призначили послом в Колумбії за сумісництвом.

Нагадаємо, раніше ми писали, що колишній посол України в Німеччині, а нині заступник міністра закордонних справ Андрій Мельник знову може стати послом. Його кандидатуру схвалив уряд Бразилії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: