fbpx
Сьогодні
Фото 11:59 20 Чер 2023

Довкілля очима дітей: Behind Blue Eyes представили відеопроєкт про стан природи під час війни

Фото: theblueyedproject

Відео про дітей з Чорнобаївки Херсонської області представив благодійний проєкт Behind Blue Eyes, у сюжеті діти озвучують свої думки про природу й стан довкілля під час війни.

Про це пише Рубрика.

Повідомляють, що відеопроєкт Behind Blue Eyes реалізували у співпраці з Untold, Ukrainian Signal і компанією Patagonia.

DTF Magazine поговорив з ініціаторами Behind Blue Eyes Дімою Зубковим та Артемом Скороходько

Ідея проєкту з'явилась у Діми та Артема під час волонтерських поїздок до трьох деокупованих сіл Чернігівщини: Ягідного, Слободи та Лукашівки.

діти, війна очима дітей

Фото: theblueyedproject

Декілька місяців вони постачали їжу та предмети першої необхідності місцевим жителям. Серед них було багато дітей, "які стали волонтерам друзями та випромінювали те сяйво, яке хотілось зафіксувати у скрутні часи".

діти, війна очима дітей

Фото: theblueyedproject

Під час однієї з поїздок Діма та Артем роздали всім охочим дітям одноразові плівкові камери та попросили фотографувати протягом тижня все, що вони захочуть. Основна умова — ніяких встановлених правил чи побажань до готових знімків.

діти, війна очима дітей

Фото: theblueyedproject

Як зазначають, що героями відео стали 10-річні Костянтин і Назар, 11-річна Віка й 12-річний Гога. Ці діти пережили девʼять місяців окупації Чорнобаївки.

діти, війна очима дітей

Фото: theblueyedproject

Вони розповідають про дружбу з качками й роздумують про вплив решток тіл на довкілля.

"Менш ніж за два місяці після цієї розмови російський терор спричинив екологічну катастрофу на Каховській ГЕС, Чорнобаївка частково затоплена. На щастя, жоден із героїв відео не постраждав", наголошують творці проєкту.

діти, війна очима дітей

Фото: theblueyedproject

Нагадаємо, що 23-24 липня в київській галереї Avangarden на Січових Стрільців, 23а пройде благодійна виставка проєкту Behind Blue Eyes.

На ній представлять фотографії, створені дітьми з деокупованих сіл України на разові плівкові камери, а також збиратимуть донати на реалізацію побажань дітей-учасників проєкту.

Довідка

Behind Blue Eyes – це благодійний проєкт, у якому діти з деокупованих і прифронтових сіл України знімають своє життя на одноразові плівкові камери.

Метою проєкту стала не лише документація наслідків війни та навколишнього світу дітей, а й реалізація дитячих мрій та бажань.

Організатори попросили місцевих дітей написати свій особистий віш-ліст, щоб "показати їм, що творчість може бути потужним інструментом для реалізації власних мрій", які "не має забирати війна".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: