fbpx
Сьогодні
18:54 19 Чер 2023

МЗС: Британія зберігатиме санкції проти рф до виплати москвою компенсацій Україні

English version here

Сьогодні, 19 червня, Велика Британія ухвалила законодавство, яке дозволить їй зберігати санкції проти російської федерації, доки москва не виплатить компенсацію Україні.

Про це повідомили у британському МЗС, пише Рубрика із посиланням на Reuters.

"Оскільки Україна продовжує захищатися від вторгнення Росії, жахливі наслідки війни Путіна очевидні. Потреби України у відбудові є – і будуть – величезними", – заявив міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі.

«Завдяки нашим новим заходам сьогодні ми зміцнюємо санкційний підхід Великої Британії, підтверджуючи, що Велика Британія готова використовувати санкції для того, щоб Росія заплатила за відновлення країни, на яку вона так необачно напала», – йдеться у його заяві.

Зазначається, що від початку вторгнення в Україну минулого року Британія заморозила понад $23 мільярди активів і запровадила санкції проти понад 1 550 росіян, у тому числі Романа Абрамовича, колишнього власника футбольного клубу "Челсі".

Британський уряд також заявив, що підсанкційні росіяни, які заявляють, що підтримують Україну, тепер матимуть новий спосіб пожертвувати свої заморожені кошти на відновлення України.

"Це буде добровільний процес, за допомогою якого особи, які потрапили під санкції, зможуть подати заявку на розблокування коштів спеціально для підтримки відновлення та реконструкції України", — йдеться в заяві британського уряду.

Також в уряді додали:

"Не буде жодного примусу осіб, щоб заохотити їх переказувати кошти, а також будь-яких пропозицій послаблення санкцій в обмін на пожертву".

Нагадаємо, що прем`єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак вважає, що лише одна людина відповідальна за незаконне та неспровоковане вторгнення в Україну – президент росії володимир путін.

Також Рубрика писала, що 19 травня, Велика Британія ввела новий пакет санкцій проти 86 російських фізичних та юридичних осіб, які допомагають російській федерації фінансувати загарбницьку війну в Україні.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: