fbpx
Сьогодні
21:30 19 Тра 2023

Британія запровадила санкції проти 86 людей і компаній росії, які пов'язані із "росатомом" та викраденням зерна з України

English version here

Велика Британія ввела новий пакет санкцій проти 86 російських фізичних та юридичних осіб, які допомагають російській федерації фінансувати загарбницьку війну в Україні.

Як пише Рубрика, про це повідомляє уряд Великої Британії.

Санкції стосуються людей і компаній, які пов'язані з енергетичним, оборонним, транспортним та фінансовим сектором росії. Тож Лондон посилює тиск на ці сфери, щоб зменшити фінансову здатність росії вести війну.

  • Транспортна галузь

Обмеження стосуються 24 фізичних і юридичних осіб, пов'язаних із транспортними послугами. Ідеться про Pawell Shipping Co LLP, Державну зернову корпорацію рф та їхнього директора Микиту Бусела. Їх вважають причетними до систематичного розкрадання українського зерна зі складів та полів на тимчасово окупованих територіях, зокрема зерно із Запорізької області маркували як російські товари.

Також під санкції потрапили шість російських судноплавних компаній: компанія Sun Ship Management, пов'язана із "Совкомфлотом" — найбільшою російською державною судноплавною компанією, яка підтримує обхід західних санкцій.

  • Енергетична галузь

Під обмеження потрапили 9 фірм, пов'язаних із російською державно атомною компанією "росатом". Ідеться про UMATEX, яка виробляє композиційні матеріали на основі вуглецевого волокна для "росатома", які можуть бути використані у військових цілях.

Також санкції стосуються компанії TRINITI. Її дослідження у галузі лазерної фізики фінансуються з держбюджету рф. Лазери цієї компанії встановлюють на танках, щоб засліпити оптики літаків і вивести з ладу високоточну зброю.

Ще обмеження ввели проти окупаційного керівника Запорізької АЕС Олега Романенка, 13 членів ради директорів "Газпром-Нефть" та 5 членів ради директорів компанії "Транснефть".

  • Оборонна галузь

Санкції ввели проти 20 керівників та оборонних компаній рф, а також осіб, які підтримують оснащення російських збройних сил та «вагнерівців». Обмеження стосуються Алана Лушинкова та Володимира Лепіна, які є директорами "Концерну Калашникова", що виробляє 95% всієї вогнепальної зброї в росії.

Також санкції стосуються АТ "БМЗ", яке виробляє протипіхотні та протитанкові міни та інші, та АТ "Мотовиліхинські заводи", що виробляє гаубиці.

  • Решта галузей

П'ять фінансових установ потрапили під санкції, зокрема "ДОМ.рф" і "Металургійний інвестиційний банк". А також вісім компаній, пов'язаних із виробництвом металів.

Ще санкції зачепили мільярдера Ігоря Алтушкіна, який володіє "російською мідною компанією" — це третій за величиною виробник міді в росії.

Довідка

Нагадаємо, що Сполучені Штати Америки анонсували про нові експортні обмеження проти російської федерації та федерації білорусь. Тепер у ці країни буде заборонено ввозити телефони, диктофони та побутову техніку.

Також ми повідомляли, що Австралія запровадила нові санкції проти росії через загарбницьку війну проти України. Зокрема, під обмеження потрапила нафтова компанія "Роснефть", золотодобувна компанія та низка банків.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: