fbpx
Сьогодні
Відео 22:59 18 Чер 2023

Зеленський прокоментував заяву російського диктатора про Patriot: усі вони є, усі збивають ракети

Фото: Instagram Зеленський

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що військові російської федерації не знищили жодної системи Patriot. Всі системи ППО працюють на позиціях.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на відеозвернення голови держави.

За словами Зеленського, попри всі заяви, що нібито українські Patriot знищені, всі вони нині на місці. Президент наголосив, що всі системи ППО працюють та збивають російські ракети.

"Хто б там в Росії не розказував, нібито наші "Петріоти" знищені, усі вони є, усі вони працюють, усі вони збивають російські ракети. І збивають максимально ефективно. Жодного "Петріота" не знищено", – сказав він.

Президент подякував українським пілотам за роботу.

"Звичайно, дякую, наші захисники неба, наші пілоти – за тиждень більше сотні групових авіаударів по позиціях і тилах ворога. Дякую, наші пілоти. За 7 днів знищено майже 3 десятки ракет і близько півсотні ударних дронів", – уточнив Зеленський.

Він окремо відзначив оборонців неба Київщини.

"96-та київська зенітно-ракетна бригада Повітряних сил – дякую. Усі "Калібри" та "Кинджали" під час цих атак були знищені. Отже, життя наших людей були врятовані", – поінформував глава Української держави.

Нагадаємо, що під час свого виступу на Петербурзькому міжнародному економічному форумі, 16 червня, володимир путін заявив, що російські війська, нібито, знищили 5 комплексів Patriot під Києвом.

У відповідь на заяву путіна, речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат зауважив, що російська федерація певно не знає що таке Patriot та з чого він складається.

Довідка

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус 16 червня оголосив, що Німеччина надасть Україні ще 64 керовані ракети для систем Patriot.

Комплекси Patriot уперше були розгорнуті армією США в середині 1980-х. Patriot модернізується та перебуває на озброєнні понад 10 країн, зокрема США, Ізраїлю, Німеччини, Іспанії. Його роль – захищати від повітряних та ракетних загроз у складі інтегрованої системи ППО.

Залежно від модифікації цей комплекс ППО здатний прикривати радіус 100 км, а балістичні ракети – збивати в зоні 15-20 км. Максимальна висота – 20+ км, швидкість – 5000 км/год.

Нагадаємо, ЗМІ повідомляли, що виробник Patriot має намір передати Україні ще 5 комплексів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: