fbpx
Сьогодні
16:38 18 Чер 2023

У Чорному морі рф зменшила кількість кораблів до пʼяти, проте ракетна загроза зберігається

Наразі російська федерація в Чорному морі зменшила до пʼяти кількість кораблів на бойовому чергуванні, серед яких один ракетоносій з вісьмома "Калібрами".

Про це у Фейсбуці повідомляють Військово-морські сили Збройних сил України, пише Рубрика.

"Станом на 12:00 18.06.2023 року в Чорному морі на бойовому чергуванні знаходиться 5 ворожих кораблів, серед яких 1 носій крилатих ракет "Калібр", загальний залп 8 ракет", – ідеться в повідомленні

В Азовському морі перебуває один ворожий корабель.

У Середземному морі на бойовому чергуванні знаходяться вісім російських кораблів, серед яких один носій крилатих ракет "Калібр", загальний залп 16 ракет.

За даними Оперативного командування "Південь", вранці 18 червня на бойовому чергуванні у Чорному морі серед девʼяти кораблів залишився один ракетний фрегат, споряджений вісьмома крилатими ракетами типу "Калібр".

Як підкреслили в ОК "Південь", рівень загрози ракетних ударів залишається стало високим. Активність безпілотної розвідки ворога свідчить про збір обстановки та ймовірну підготовку до атак.

"Сигнали повітряної тривоги не ігноруємо, переходимо в укриття, роботу ППО не висвітлюємо, ворогу не допомагаємо", – закликали в командуванні.

В ОК "Південь" також застерегли, що узбережжя залишається зоною небезпеки як мінно-вибухової, так і санітарно-епідемічної.

Крім того, в Оперативному командуванні повідомили, що авіація за минулу добу завдала ударів по позиціях протиповітряної оборони та скупченню живої сили росіян у Скадовському та Херсонському районах.

Знищено 9 росіян, один переобладнаний човен, гармату Д-20, танк Т-72/62, вісім одиниць авто-бронетехніки, у тому числі типу "Тигр/Рись".

Нагадаємо, що за словами  керівника Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталії Гуменюк, російські загарбники постійно здійснюють маневри ракетоносіїв в Чорному морі, намагаючись створювати напруження.

Також командування Чорноморського флоту рф намагається вберегти свої кораблі від атак, тому частково перекидає їх із тимчасово захопленого Криму до Новоросійська.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: