fbpx
Сьогодні
13:35 31 Тра 2023

Слідом за російським кораблем: у ВМС повідомили подробиці знищення суден рф

З початку війни Україна знищила 18 російських суден, серед яких великий десантний корабель, а також катери типу "Серна" і "Раптер".

Про це повідомив командувач ВМС ЗСУ віцеадмірал Олексій Неїжпапа в ефірі телемарафону.

Як розповів керманич Військово-морськими силами, у знищенні цих кораблів брали участь ВМС, Сухопутні війська та інші підрозділи Сил оборони України.

"Це один великий десантний корабель, який був затоплений у Бердянську Сухопутними військами, 2 кораблі пошкоджено, вони досі знаходяться в ремонті", наголосив Неїжпапа.

Віцеадмірал додав, що ВМС знищили 1 десантний катер типу "Серна" і кілька десантних катерів типу "Раптер", які використовували для операцій із захоплення острова Зміїний.

Решта кораблів зараз знаходяться в портах, підконтрольних російській федерації.

Знищення десантного корабля у Бердянську

Нагадаємо, що 24 березня 2022 року у тимчасово окупованому Бердянську Запорізької області сталося одразу кілька вибухів та почалася масштабна пожежа.

Пізніше стало відомо, що ЗСУ вдалося знищити у Бердянську великий десантний корабель окупантів. Він доставляв військову техніку для російських військ.

Як писала Рубрика, у Чорноморському флоті росії вперше офіційно визнали втрату великого десантного корабля "Саратов", який Збройні сили України рік тому знищили в окупованому Бердянську Запорізької області.

Як потопили крейсер "Москва"

У ніч на 14 квітня дві українські ракети "Нептун" вразили флагман Чорноморського флоту Росії з найпотужнішим озброєнням. Для цього було використано дві ракети комплексу.

За інформацією РНБО, з екіпажу "Москви" було всього врятовано лише 58 людей. А повідомленню про нібито пожежу на кораблі російське телебачення присвятило у випуску новин лише 28 секунд. При цьому загибель було визнано лише одного моряка, ще 27 вважаються зниклими безвісти.

Як писала Рубрика раніше, перше бойове застосування українського берегового мобільного комплексу з протикорабельними ракетами "Нептун" було ще в перші дні війни. Тоді українським ракетам не вдалося уразили цілі, проте вони врятували Миколаїв від російського десанту.

Крейсер "Москва" став найдорожчою військовою втратою росії у війні з Україною.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: