fbpx
Сьогодні
09:17 17 Чер 2023

Результати Рамштайну: Україна домовилася зі Словаччиною та Чехією щодо закупівлі й ремонту БМП

Фото: Рубрика

За підсумками зустрічі у форматі Рамштайну Україна уклала декларацію зі Словаччиною та Чехію про закупівлю та обслуговування БМП.

Про це інформує у Facebook міністр оборони України Олексій Резніков, пише Рубрика.

"Підписано декларацію про наміри у сфері закупівлі та експлуатації БМП з Чеською та Словацькою Республіками. Деталі згодом. Проте це важливий крок у співпраці наших країн", зазначив у повідомленні Резніков.

Також очільник оборонного відомства повідомив про нові можливості для ремонту танків Leopard.

"Ще одне важливе рішення: ремонт танків Leopard. Чудова спільна презентація Польщі та Німеччини щодо створення системи хабу з ремонту танків на території Польщі", – написав Резніков.

Окрім того, міністр подякував міжнародним партнерам за підтримку України.

"Як резюме по черговому засідання у форматі "Рамштайн": сьогодні понад 50 країн стоять пліч-о-пліч з Україною і я вдячний Ллойду Остіну за його лідерство, а також дякую всім нашим друзям і партнерам за непохитну підтримку", – написав Резніков.

Нагадаємо, що раніше концерн Rheinmetall отримав від міноборони Німеччини замовлення на 20 БМП Marder для України.

Довідка

Нагадаємо, що 15 червня, міністр оборони Олексій Резніков приїхав в Брюссель, де відбулася чергова зустріч союзників України у форматі Рамштайн. Партнери нашої країни обговорювали збільшення військової допомоги для української армії.

Варто зазначити, що це вже 13-а зустріч Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн".

За словами Резнікова, одним із пріоритетів цього засідання Рамштайна будуть деталі "авіаційної коаліції".

Як писала Рубрика, на засіданні "Рамштайну" Канада й Італія оголосили про нові пакети військової допомоги Україні.

Окрім того, міністри оборони Великої Британії, Данії, Нідерландів та Сполучених Штатів Америки оголосили про спільну й термінову передачу Україні для захисту від атак російських військ засобів протиповітряної оборони.

Своєю чергою, вже після засідання у форматі "Рамштайн" в Брюсселі, міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що отримав зобов'язання від союзників про старт навчань для українських пілотів на західних винищувачах.

Також, на засіданні Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн" представники Естонії та Люксембургу підтримали ідею створення "ІТ-коаліції".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: