fbpx
Сьогодні
12:37 13 Чер 2023

росзмі: росія, ймовірно, втратила ще одного генерала, в Україні ліквідували Горячева

Фото: росзмі

У російських пропагандистських змі з'явилася інформація про нібито ліквідацію в Україні начальника штабу 35-ї загальновійськової армії збройних сил рф генерал-майора Сергія Горячева.

Проце пише Meduza з посиланням на так званих російських воєкорів та у Facebook офіцер ЗСУ Анатолій Штефан.

На цей час офіційного підтвердження цієї інформації немає. Міністерство оборони росії смерть свого генерала також не коментувало.

Як пишуть у росзмі, окупанти стверджують, що Горячов, який очолював штаб 35-ї загальновійськової армії рф, загинув унаслідок ракетної атаки.

Пропагандисти заявляють, що це трапилося 12 червня на Запорізькому напрямку, де тривають інтенсивні бої.

Своєю чергою, Штефан повідомив в ніч на 13 червня, що воїни ЗСУ "відмінусували" Горячева та ще ряд старших офіцерів штабу 35-ї загальновійськової армії РФ.

Відмітимо, що Горячов очолював російський контингент у Придністров'ї, командував військовою базою в Таджикистані, а також навчальним центром у Хабаровську.

Нагадаємо, що станом на травень 2022 року в Україні загинуло до 10 російських генералів.

У лютому 2023 року японська розвідка повідомила, що в Україні загинули понад 20 російських генералів.
Росія ж про втрати військового особового складу не повідомляє, особливо серед керівництва.

Як писала Рубрика, загальна кількість втрат російської армії з початку вторгнення становить 216 650 військових. За минулу добу українські військові знищили 470 загарбників, 4 танки, 20 артилерійських систем та іншу техніку ворога.

Довідка

Нагадаємо, що протягом минулого тижня Сили оборони в результаті наступальних дій звільнили від російських загарбників сім населених пунктів у Запорізькій та Донецькій областях.

У Запорізькій області вдалося деокупувати такі населені пункти:

У Донецькій області наші воїни звільнили села:

Також командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський оприлюднив відео просування українських військ на Бахмутському напрямку та втрати ворога.

Своєю чергою, Генеральний штаб Збройних сил України повідомив про успіх у наступальній операції на бердянському, бахмутському та торецькому напрямках.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: