fbpx
Сьогодні
13:59 13 Чер 2023

Під час НМТ стороння людина виконувала тест замість зареєстрованого учня: відтепер доступ до платформи обмежать

У понеділок, 12 червня, в соціальній мережі з'явилося відео про те, як невідома особа виконує вдома завдання національного мультипредметного тесту замість якогось учасника. Він же у цей самий час перебував у тимчасовому екзаменаційному центрі.

Про це повідомили в Українському центрі оцінювання якості освіти.

У відомстві повідомили, що це неприпустима ситуація, тому вживають негайних заходів.

В УЦОЯО пояснили, що всі ІР-адреси, з яких здійснювали входи в систему, зафіксовані. А значить впродовж певного часу обіцяють знайти того, хто намагався "обдурити систему".

Результати такого учасника чи учасників анулюють, тому використати їх для вступу вони не зможуть.

"По-друге, ми працюємо над технічним обмеженням доступу до платформи сторонніх осіб. Перевірку входу в систему було передбачено, однак під час першої зміни 12 червня через технічні збої вона не працювала належним чином. Виправляємо ситуацію", наголосили в Центрі.

Також в УЦОЯО закликали до пильності інструкторів у тимчасових екзаменаційних центрах. Їх попросили спостерігати за учасниками НМТ та за їхніми екранами, щоб запобігти зловживанням.

Повідомляють, що одночасно над виконанням того самого тесту не можуть працювати дві людини з різних місць.  А значить, у тимчасовому центрі неодмінно буде учасник чи учасниця, який не працює в тестувальнику, адже замість нього хтось намагається виконувати цей тест з іншого місця.

Нагадаємо, що основна сесія національного мультипредметного тесту стартувала минулого тижня. Як розповіли в УЦОЯО, перші дні тестувань здебільшого минули спокійно.

Певні проблеми були пов'язані, зокрема, з тим, що не всі учасники попередньо належно ознайомилися з вимогами й порадами щодо НМТ і в деяких випадках власноруч наразилися на ризик не отримати свого найвищого результату.

Значну кількість вступників вилучили з тимчасових екзаменаційних центрів через використання мобільних телефонів під час тестування. Деякі з учасників, зокрема, фотографували тестові завдання, а потім поширювали їх в інтернеті.

Сьогодні, 12 червня, завершився додатковий період реєстрації на складання Національного мультипредметного тесту.

Нагадаємо, що для українських вступників розробили путівник з національного мультипредметного тестування 2023 року.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: