fbpx
Сьогодні
22:00 11 Чер 2023

У Мінстратегпромі озвучили три пріоритетні напрямки роботи з гуманітарного розмінування

English version here

Заступник директора Департаменту військово-промислової політики Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України Сергій Гром. Фото: hromadske

Заступник директора Департаменту військово-промислової політики Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України Сергій Гром повідомив, що Мінстратегпром нині працює у напрямку гуманітарного розмінування територій і має три пріоритетні напрямки роботи.

Про це він розповів під час конференції hromadske "Муруємо вже!".

За його словами, відомство зокрема займається створенням потужностей підприємств оборонно-промислового комплексу з виготовлення спеціальних машин і приладів для гуманітарного розмінування.

Гром виділив три пріоритетні напрямки роботи міністерства у цій сфері:

  • автомобілі для перевезення політехнічних підрозділів та їхніх матеріальних засобів;
  • автомобілі для перевезення вибухонебезпечних предметів;
  • засоби механізації.

"Якщо з перших двох напрямків у нас є розуміння, є підприємства, і ми вже працюємо, то щодо третього напрямку — в Україні воно не розвивалося", — підкреслив він.

Посадовець зазначив, що нині приватний сектор досить активно створює зразки техніки, які певний час уже проходять сертифікацію та випробування.

"Я хотів би звернутися до всіх представників підприємств, які мають свої напрацювання: звертайтеся до нас, щоб ми уміло, якісно й ефективно почали застосовувати ваші зразки у заходах з гуманітарного розмінування", — наголосив він.

Нагадаємо, Міноборони України має намір за підтримки Сполучених Штатів створити сучасний центр підготовки саперів, який готуватиме 500 спеціалістів з гуманітарного розмінування на рік. Також в Україні планують запуск власного виробництва машин для розмінування.

Також Рубрика писала, що в Балаклійській громаді Ізюмського району Харківщини спеціалістами області було виготовлено та запущено в роботу машину для розмінування.

Рубрика:
Технології

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: