fbpx
Сьогодні
16:41 24 Тра 2023

"Нам тут жити": в Україні запускають збір для 146 саперних груп заради розмінування країни

English version here

В Україні стартує кампанія "Нам тут жити". Її мета — зібрати 175 000 000 гривень на забезпечення транспортом і необхідним для розмінування обладнанням 146 інженерно-саперних груп у складі Сил підтримки ЗСУ

Про це пише Рубрика.

У чому проблема?

Україна є найбільш замінованою у світі країною, за цим показником вона випереджає Сирію та Афганістан. Згідно з даними ДСНС, мінами та нерозірваними боєприпасами забруднено близько 30% нашої території.

"Упродовж зміни сапер знешкоджує десятки вибухонебезпечних предметів. Звісно, за такого навантаження нам потрібне обладнання для швидкого та якісного розмінування. Тож хочеться подякувати всім, хто долучиться до кампанії", — каже Юлія "Ромашка", саперка ЗСУ

Яке рішення?

Щоб підвищити безпеку під час розмінування українських територій, Київстар разом із фондом компетентної допомоги армії "Повернись живим" ініціюють збір у межах кампанії "Нам тут жити". Кошти з нього підуть на придбання транспорту та необхідного обладнання для інженерно-саперних груп у складі підрозділів ЗСУ. 

Нам тут жити

У межах збору можна оформити підписку на щомісячний донат або зробити індивідуальний внесок на сайті ініціативи.  

Як це працює?

"Першими в деокуповані міста й села заходять українські сапери, забезпечуючи умови для відновлення критичної інфраструктури, зокрема, даючи змогу спеціалістам Київстар відновлювати мобільний зв'язок. Допомагати у розмінуванні — важлива місія для нашої компанії. Київстар виділяє на збір 20 000 000 гривень та закликає українців і українські бізнеси підтримати ініціативу. Кожен може зробити свій внесок на сайті проєкту", — коментує Олександр Комаров, президент компанії Київстар.

"Близько третини нашої території й усі прибережні води потребують розмінування. З подібними задачами у світі справляються десятиліттями. Тому важливо діяти якнайшвидше, — говорить директор фонду "Повернись живим" Тарас Чмут.

"Сапери Сил підтримки ЗСУ працюють і на вже деокупованих територіях, і де точаться активні бойові дії. Вони очищують нашу землю від російських мін та залишків снарядів у величезних масштабах. І наше завдання — надати їм інструментарій, щоб могли робити це швидше, ефективніше і безпечніше.

Придбані нами пікапи забезпечать мобільність саперних груп — автономне пересування країною бійців із усім потрібним майном. Із груповими й індивідуальними сумками сапера, металошукачами, щупами вони безпосередньо будуть розміновувати. Засоби зв'язку необхідні для координації підрозділів. Коптери і планшети — для аерофотозйомки, фіксації мінних полів, визначення координат небезпечних об'єктів. Весь перелік майна ми погодили із Командуванням Сил підтримки і військовими, які з ним працюють", додав він.

Кампанія "Нам тут жити" стартувала 24 травня й триватиме до досягнення повної суми збору.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: