fbpx
Сьогодні
14:55 10 Чер 2023

Переговори з путіним: Канцлер Німеччини планує найближчим часом зателефонувати диктатору рф

Фото: Reuters

Поговорити телефоном з російським диктатором володимиром путіним вже найближчим часом планує канцлер Німеччини Олаф Шольц.

Про це очільник німецького уряду заявив на з'їзді Німецької протестантської церкви в Нюрнберзі, повідомляє Sky News.

Як зазначають, на з'їзді канцлер відзначив, що вже говорив з володимиром путіним телефоном в минулому. А також додав, що "планує зробити це знову найближчим часом".

Як запевнив Шольц, під час переговорів, він закликатиме диктатора вивести свої війська з території України.

Також очільник німецького уряду вважає, що рік жорстокої загарбницької війни рф проти України став роком перелому та демонстрацією поразки кремлівського шефа.

Що відомо про перемовини з диктатором країни-агресорки

Нагадаємо, що ще у перші місяці з початку російської агресії в Україні, Захід неодноразово намагався вести переговори з російським диктатором.

Як писала Рубрика, голові Кремля телефонували Олаф Шольц та президент Франції Еммануель Макрон. Проте телефонні дзвінки здебільшого були безрезультатними.

Як відзначив в травні Макрон, він припинив підтримувати контакт з диктатором з осені 2022 року. Водночас в МЗС додали, що діалог може поновитись.

Своєю чергою, у міністерстві закордонних справ російської федерації вкотре заявили про вимоги до "миру", при цьому зазначивши, що окуповані території України належать росії.

Відмітимо, що 17 березня Палата досудового провадження ІІ Міжнародного кримінального суду в п'ятницю видала ордери на арешт президента росії владіміра путіна у зв'язку із ситуацією в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: