fbpx
Сьогодні
12:07 24 Лют 2023

Шольц заявив, що путін зазнав поразки

Фото: Reuters

Рік жорстокої загарбницької війни рф проти України став роком перелому та демонстрацією поразки кремлівського шефа.

Про це сказав канцлер ФРН Олаф Шольц у відеоподкасті Kanzler KompaktKanzler Kompakt, який замість традиційної суботи вийшов у п'ятницю, в річницю російської повномасштабної війни.

«Світ після 24 лютого 2022 року вже не такий, як світ до того. Ми переживаємо переломний момент… Кожен, хто озирається на минулий рік, визнає поразку російського президента. володимир путін робив ставку на розкол і домігся протилежного: Україна єдина як ніколи. Європейський Союз стоїть поряд», – сказав Шольц.

За його словами, росія веде невпинну загарбницьку війну проти України. Що усіх вражає – так це рішучість і мужність українців у відстоюванні своєї свободи, заявив канцлер.

Німеччина твердо стоїть на боці України – сьогодні і в майбутньому, запевнив Шольц. Німеччина, за його словами, підтримуватиме українців фінансово, гуманітарно та зброєю – так сильно і так довго, як це буде необхідно. Допомога ФРН Україні вже становить понад 14 мільярдів євро, додав він.

Тим, хто ставить деякі рішення уряду ФРН під сумнів, його глава відповів, що Берлін ухвалює всі рішення щодо поставок зброї у тісній координації та в унісон з партнерами та союзниками.

«І ми зробимо все, щоби не дійшло до ескалації між росією і НАТО», – сказав канцлер.

Він підкреслив, що не західні, не німецькі поставки зброї затягують війну, а зовсім навпаки: чим швидше президент рф зрозуміє, що не досягне своєї імперіалістичної мети, тим більше шансів, що війна скоро закінчиться. Це в руках путіна, він може закінчити цю війну, наголосив Шольц.

Канцлер також зауважив, що попри всі виклики, пов'язані з війною, Німеччина впоралася з ситуацію: за кілька місяців держава стала незалежною від російської енергетики, вона має достатньо газу і нафти; економіка не опинилась у глибокій рецесії, німці прийняли понад мільйон українських біженців завдяки великій підтримці по всій країні. Шольц подякував співвітчизникам, хто зробив це можливим.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: