fbpx
Сьогодні
22:26 07 Чер 2023

Підрив Каховської ГЕС: президент України шокований реакцією ООН і Червоного Хреста

Фото: ОПУ

Президент Володимир Зеленський заявив, що шокований реакцією ООН і Червоного Хреста на підрив російськими окупантами Каховської ГЕС.

Про це президент заявив в інтерв'ю BILD.

"Ми не отримали жодної відповіді (на запити України про допомогу − ред.). Я шокований". – сказав Зеленський.

Він додав, що якщо реакція і була, то вона була "дуже дипломатичною".

Зеленський підкреслив, що попри те, що трагедія сталася багато годин тому, ані ООН, ані Червоного Хреста "там немає", хоча вони "мають першими рятувати життя", оскільки саме для цього й були створені ці структури.

"Те, що зараз відбувається, − це трагедія. Екологічна катастрофа і людська катастрофа… Люди, тварини загинули. З дахів затоплених будинків люди можуть бачити потопельників, які пропливають повз. Це можна бачити на іншому боці. Вивезти людей з окупованої частини Херсонщини дуже складно. Коли наші люди намагаються врятувати їх, окупанти обстрілюють", − заявив Зеленський.

Він додав, що наслідки катастрофи можна буде побачити лише за кілька днів, коли вода трохи відійде.

Нагадаємо, Україна хоче скликати термінове засідання Ради Безпеки ООН через підрив Каховської ГЕС російськими загарбниками.

Довідка

Сьогодні близько 2:50 росіяни підірвали дамбу Каховську ГЕС. Станцію було повністю зруйновано, вона не підлягає відновленню.

В українській розвідці заявили, що загарбники дистанційно підірвали Каховську ГЕС.

Через підрив ГЕС під загрозою затоплення перебувають до 80 населених пунктів. Тим часом у Дніпро потрапило 150 тонн мастила, також є ризик подальшого витоку.

Втім секретар РНБО Олексій Данілов зауважив, що "ніщо і ніхто, жоден росіянин не зупинить звільнення України, час якого настав".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: