fbpx
Сьогодні
20:51 07 Чер 2023

Доказова база підриву Каховської ГЕС росіянами є і вона продовжує збиратись, - розвідка

Зруйнована Каховська ГЕС. Фото з мережі

Є доказова база підриву дамби Каховської ГЕС окупантами і вона активно продовжує збиратись.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов.

"Є доказова база і вона активно продовжує зараз збиратись. Є маса прямих і непрямих свідчень того, що за цілеспрямованим знищенням дамби Каховської ГЕС, а мова йде про підрив, стоїть не просто РФ, а воєнно-політичне керівництво", – сказав Юсов.

За його словами, рф намагається зняти відповідальність із себе за підрив Каховської ГЕС, і, якщо це не вийде, принаймні прирівняти жертву і агресора і організувати якусь певну дискусію.

"Давайте поговоримо. Зробимо вигляд, що не все однозначно. Але – ні, все однозначно. І справді цей терористичний акт скоїли росіяни на українській території. За це відповідальність несе держава-терорист. І персональну відповідальність несе очільник рашистського режиму і його поплічники", – наголосив Юсов.

Він нагадав, що ГУР і президент на весь світ повідомляли про те, що рашисти мінують Каховську ГЕС і дамбу – і це відбувалось іще минулого року. Весь цей час ворог готував цей жахливий злочин і для цього шукалась слушна критична нагода». І саме зараз вони скоїли цей злочин, намагаючись обмежити і зупинити дії українських збройних сил, сказав розвідник.

Крім того, він нагадав, що за тиждень у рф у нормативно-правову базу були внесені зміни з метою, що можна не розслідувати наслідки техногенної катастрофи у воєнний час: "Це – як явка з повинною". Крім того, всі заяви окупантів у перші години підриву суперечили одна одній.

"Вільний світ у цілому дає адекватну оцінку, і Україна збирає доказову базу і не буде вестись на провокації з боку рф", – підкреслив Юсов.

Довідка

Сьогодні близько 2:50 росіяни підірвали дамбу Каховську ГЕС. Станцію було повністю зруйновано, вона не підлягає відновленню.

В українській розвідці заявили, що загарбники дистанційно підірвали Каховську ГЕС.

Через підрив ГЕС під загрозою затоплення перебувають до 80 населених пунктів. Тим часом у Дніпро потрапило 150 тонн мастила, також є ризик подальшого витоку.

Станом на 6 червня 2023 року встановити реальний стан значної частини меліоративних систем на півдні країни неможливо через те, що вони знаходяться на тимчасово окупованих територіях і доступу до них немає.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: