fbpx
Сьогодні
11:27 06 Чер 2023

Контрнаступ ЗСУ: підрив Каховської ГЕС не зупинить українські Сили оборони

English version here

Підрив російськими загарбниками Каховської ГЕС, вночі 6 червня, не завадить українським захисникам і далі звільняти окуповані території.

У цьому запевнили Збройні сили України, пише управління стратегічних комунікацій ЗСУ у Telegram.

"Україна забезпечена всіма необхідними плавзасобами та понтонно-мостовими переправами для форсування водних перешкод. Підступні дії противника, які створюють соціальну та економічну кризу, не зупинять Сили оборони України, які готові звільнити окуповані території України", наголосили у повідомленні.

В управлінні також зазначили, що військове керівництво російської федерації знищило дамбу через "свій страх перед українською армією" і через "успіхи Сил оборони України у здійсненні наступальних дій".

Нагадаємо, що для того, щоб зупинити контрнаступ українських Збройних сил російські війська вирішили підірвати Каховську ГЕС у Херсонській області.

Як зазначили в українській розвідці, перед тим, як підірвати 6 червня Каховську ГЕС, російські загарбники двічі мінували її. У ГУР додають, що такий крок свідчить про паніку серед ворога.

Довідка

Нагадаємо, що у ніч на 6 червня, російські загарбники здійснили підрив Каховської гідроелектростанції, що розташована за декілька кілометрів від тимчасово окупованого міста Нова Каховка Херсонської області.

Унаслідок руйнування дамби, вода в Каховському водосховищі почала стрімко падати, загрожуючи підтопленням.

Голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив, що почалася евакуація місцевого населення з небезпечних районів.

Окрім того, у МВС України також повідомили про початок евакуації цивільного населення із потенційних зон затоплення на правобережній частині річки Дніпро, а саме: села Миколаївка, Ольгівка, Львове, Тягинка, Понятівка, Іванівка, Токарівка, Придніпровське, Садове та частково місто Херсон – острів Корабел.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: