fbpx
Сьогодні
20:05 05 Чер 2023

Соки, чипси та джеми з Тернопільщини поїхали до торгових мереж США: як працює це рішення

У торговельні мережі Сполучених Штатів фермерське господарство "Гадз", яке розташоване на Тернопільщині, відправило продукцію переробки фруктів.

Про це передає Рубрика з посиланням на повідомлення господарства.

У чому проблема?

Наша країна є одним з найбільших у світі виробників різноманітної сільськогосподарської продукції, це не лише зерно, а й різні види овочів, фруктів, м'яса, молочна продукція, олія, мед, горіхи тощо. Після того, як росія, розпочавши агресивну війну, унеможливила безперебійний експорт морським транспортом, захопивши та заблокувавши українські порти на Чорному та Азовському моря, український агроекспорт був змушений шукати нові логістичні шляхи до споживачів.

Яке рішення?

Фермерське садівниче господарство "Гадз" відправило продукцію переробки фруктів у торговельні мережі США.

Як це працює?

"Дегустаційна палета із продукцією ФГ "Гадз" відправилась до декількох мереж в США. Вже зовсім скоро наші соки, чипси та джеми роз'їдуться по штатах і ми зможемо розширити ринок та показати якість української продукції", – йдеться у повідомленні.

Довідка

Фермерське господарство "Гадз", що знаходиться в селі Требухівці на Тернопільщині, відкрило завод ще влітку 2021 року.

"Зовсім скоро продукція з'явиться в наших фірмових магазинах, або ви зможете зробити замовлення онлайн", — повідомили тоді у ФГ "Гадз".

Вартість проєкту склала майже 600 млн грн. На заводі встановлено італійське обладнання потужністю 5 т/год. Нове виробництво дало можливість працевлаштувати близько пів сотні людей.

Виробничу лінію пюре, джемів, соків та дитячого харчування підприємство запустило у листопаді 2022 року.

Фото:AgroNews.ua

ФГ "Гадз" має 600 га плодових садів (яблуня, груша, слива) і плодовий розсадник, у якому щорічно виробляється 800 тис. саджанців.

Нагадаємо, в Україні на солодкі газовані напої планують запровадити акцизний податок, а кошти з цього хочуть спрямувати на лікування захворювань та на здорове харчування у школі.

Також ми повідомляли, що на Рівненщині у межах українсько-швейцарського проєкту Organic Trade for Development збудують мінізавод для заморозки ягід.

А ще в Україні побудували новий завод із переробки ріпака. Запустити нове підприємство мають намір вже з 1 червня цього року.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: