fbpx
Сьогодні
Відео 16:37 28 Тра 2023

На "Ролан Гаррос" освистали українську тенісистку Костюк: не потисла руку білоруській спортсменці

English version here

p:ua]Українська тенісистка Марта Костюк. Фото: Associated Press Photo: Associated Press

У першому раунді Відкритого чемпіонату Франції українська тенісистка Марта Костюк після матчу з білорускою Ариною Соболенко не потисла суперниці руку. У відповідь глядачі матчу її освистали.

Як інформує Рубрика, про це пише "Трибуна".

Матч відбувся 28 травня. Українка Марта Костюк програла білорусці Арині Соболенко в першому колі "Ролан Гаррос" — 3:6, 2:6. Після завершення матчу тенісистки потисли руку судді, але українка не подала руку білорусці.

За даними ЗМІ, ще перед матчем білоруска Соболенко знала, що Костюк не буде тиснути їй руку.

"Якщо вона мене ненавидить, гаразд. Я нічого не можу із цим вдіяти […] Якби я могла, я зупинила б війну. А щодо рукостискання, я можу зрозуміти українок. Я уявляю, що якщо вони будуть тиснути руки тенісисткам із росії та Білорусі, то отримають стільки повідомлень зі своїх країн. Водночас мені здається, що спорт не повинен бути пов'язаний із політикою", — казала Соболенко.

Утім публіка відреагувала на жест Марти Костюк негативно та почала її освистувати. Натомість Соболенко підтримали оплесками.

Як пише «Великий теніс України», сама Марта Костюк перед матчем відповіла Соболенко, що не має ненависті до неї:

"Я приїжджаю на турнір, я хочу виграти кожен матч, який я граю, єдине, що я роблю, — я не тисну руку. Я ніколи не говорила ні в інтерв'ю, ні в особистому спілкуванні ні Аріні Соболенко, ні будь-кому іншому, що ненавиджу його. Чому вона саме так почала про це говорити — я навіть не знаю як це коментувати".

Натомість Костюк наголосила, що не має поваги до гравців із країн-агресорів.

Крім Марти, в основній сітці Відкритого чемпіонату Франції виступлять ще п'ять українок – Еліна Світоліна, Ангеліна Калініна, Леся Цуренко, Катерина Байндль та Даяна Ястремська, яка подолала кваліфікацію.

Зазначимо, за рейтингом Жіночої тенісної асоціації (WTA) Арина Соболенко зараз є другою ракеткою світу. Самопроголошений президент олександр лукашенко активно підтримує білоруську спортсменку, а у 2019 році вона навіть називала його "членом своєї команди".

"Добре народитись у країні, де президент підтримує спорт, як ніхто інший, і готовий прийти на допомогу у скрутну хвилину", — казала Соболенко.

У 2023 році на турнірі в Німеччині їй довелося відповідати на запитання щодо ставлення до Лукашенка, де вона відповіла, що "не має стосунку до політики".

"Я не знаю, що сказати, тому що він [Лукашенко] може коментувати мою гру, він може коментувати все, що захоче… Якщо українці ще більше зненавидять мене після його слів, що мені робити?", — казала Соболенко.

Нагадаємо, українські спортсменки вибороли "золото" на чемпіонаті Європи з академічного веслування.

Також українка виборола золото на чемпіонаті Європи з художньої гімнастики, вперше за 18 років.

А в Ізраїлі на чемпіонаті світу-2023 з шашок у бліц-грі перемогу виборов український шашкіст Артем Іванов.

Рубрика:
Спорт Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: