fbpx
Сьогодні
Фото, відео 09:34 03 Чер 2023

В Індії внаслідок зіткнення трьох потягів загинули щонайменше 288 осіб

Фото: ВВС

Щонайменше 288 людей загинули та 900 дістали поранення в залізничній катастрофі, яка сталася у 2 червня в індійському штаті Одіша.

Проте ці цифри ще не є остаточними, передає Reuters, ВВС.

Зазначають, що катастрофа сталася увечері у п'ятницю, 2 червня, коли швидкісний експрес Howrah, що прямував з Бенгалуру до Хаури в Західній Бенгалії, зіткнувся з експресом Coromandel, який здійснював рейс маршрутом Калькутта – Ченнай.

За повідомленням місцевих посадовців, на місце зіткнення потягів у районі міста Баласор було викликано понад 200 машин швидкої допомоги.

Індія, зіткнення потягів

Фото: TOI Bhubaneswar

Розгорнуто масштабну пошуково-рятувальну операцію, у якій беруть участь сотні пожежників та поліцейських зі службовими собаками. На місці також працюють підрозділи Національних сил реагування на катастрофи.

На цей час є суперечливі дані про те, який саме потяг першим зійшов з рейок, а який врізався в нього. Припускають також, що до аварії був причетний товарний поїзд, однак залізнична адміністрація поки що не коментує ці повідомлення.

Індія, зіткнення потягів

Фото: TOI Bhubaneswar

За словами генерального директора пожежної служби штату Судханшу Сарангі, кількість загиблих унаслідок аварії становить 288 осіб.

На місце події було викликано ще понад 100 додаткових лікарів. Поранені пасажири були транспортовані місцевими автобусними компаніями.

Індія, зіткнення потягів

Фото: TOI Bhubaneswar

Як зазначають, кілька вагонів експреса Shalimar-Chennai Coromandel Express зійшли з рейок приблизно о 19:00 за місцевим часом, причому деякі з них опинились на сусідній колії. Інший потяг, експрес Howrah Superfast, врізався в перекинуті вагони.

Індія, зіткнення потягів

Фото: TOI Bhubaneswar

Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді відреагував на аварію у Твіттері, де висловив свої співчуття родинам загиблих.

"На місці аварії проводяться рятувальні роботи, потерпілим надається вся можлива допомога", – зазначив Моді.

Міністерство залізниць розпочало розслідування катастрофи.

Нагадаємо, що 12 березня, в Греції відбулися чергові демонстрації у зв'язку зі смертельною залізничною катастрофою 28 лютого в Темпі. Вона тоді забрала життя 57 людей.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: