fbpx
Сьогодні
Відео 21:39 02 Чер 2023

Зеленський анонсував, що на базі "Дії" Україна буде допомагати іншим країнам розвинути держсервіси

Фото: ОПУ

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що провів кілька нарад щодо формування комплексної політики України та поінформував, що на базі "Дії" Україна буде допомагати розвинути державні сервіси в Європі, Латинській Америці та Африці.

Про це пише Рубрика з посиланням на відеозвернення Зеленського

"Провів кілька нарад, тривалих і змістовних, щодо формування нашої політики – комплексної – на перспективу. Того, що стосується подальшої трансформації держави. Того, що стосується нашої участі у глобальних процесах. Як завжди, готуємо новини й рішення, які дадуть Україні та українцям ще більше міцності", – повідомив президент.

Також Зеленський відзначив 92-гу окрему механізовану бригаду – усіх воїнів цієї бригади, які "стійко захищають Сватівський напрямок та вдало відбивають ворожі атаки, рухаючись уперед".

На Авдіївському напрямку президент відзначив 110-ту окрему механізовану бригаду – "за хоробрість та вміння потужно знищувати окупантів".

Також він подякував прикордонникам, які захищають державу на передовій разом з усіма нашими силами оборони та безпеки: "Львівський, Донецький, Житомирський прикордонні загони, які б'ються на фронті. А також дякую бійцям Чернігівського прикордонного загону, які активно протидіють "Шахедам".

Президент повідомив, що підписав укази про відзначення захисників державними нагородами 263 військовослужбовців ЗСУ.

Зеленський заявив, що 2 червня кияни знову й знову публікують інформацію про недоступність укриттів:

"Не просто про зачинені укриття, а про заварені входи в укриття, про відсутність укриттів узагалі в деяких частинах міста. Такий рівень недбалості в місті не перекрити якимись там виправданнями".

Також він повідомив, що на базі української "Дії" буде створено державний застосунок в Естонії.

Зеленський анонсував, що "Дія" допоможе розвинути державні сервіси й в інших країнах, не лише європейських – у Латинській Америці та Африці.

Нагадаємо, сьогодні,  2 червня, у Києві Зеленський зустрівся з президентом Естонії.

А в четвер, 1 червня на полях Європейської політичної спільноти президент України Володимир Зеленський провів переговори з лідерами країн-партнерів. Зокрема, було порушено питання створення коаліції бойових літаків.

Також повідомлялось, що Володимир Зеленський заявив про можливість публічного тиску на осіб, які допомагають в обході санкцій росії.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: