fbpx
Сьогодні
Відео 19:23 02 Чер 2023

У Києві Зеленський зустрівся з президентом Естонії: деталі

До столиці України з офіційним візитом прибув  глава Естонії Алар Каріс, де зустрівся із президентом Володимиром Зеленським.

Про це Зеленський повідомив у  Фейсбуці, пише Рубрика.

"Я вітаю президента Естонії Алара Каріса в Києві. Естонія — серед тих, чия допомога нашій обороні є найшвидшою і найбільшою, якщо дивитися на співвідношення допомоги до ВВП країни. Дякуємо за вашу підтримку!" — зазначив Зеленський.

Каріс у соцмережах зазначив, що Естонія підтримує створення спеціального міжнародного трибуналу для притягнення росії за злочини в Україні.

"Я не хочу жити у світі, де треба вести діалог із людьми, які вбивають дітей, бомбардують дитячі садки, лікарні та університети. Їхнє місце у в'язниці", — написав він у Twitter.

Президент Естонії додав, що зустріч із Зеленським у Києві є можливістю підтвердити залізну підтримку України на полі бою, а також у прагненні до членства в ЄС і НАТО.

На спільному брифінгу Зеленський розповів, що під час зустрічі обговорювали те, що "може наблизити перемогу України, гарантувати справедливий і тривалий мир", зокрема збройні можливості.

"Точно можемо підготувати разом більше наших потужних кроків на фронті. Передав конкретні нагальні потреби нашої армії для нарощування наступальних спроможностей України. Що більше поразок ми завдамо російським окупантам зараз, то надійнішим буде захист для наших народів", — сказав Зеленський.

Він розповів, що також обговорювали посилення санкцій проти рф, міжнародні заходи та рішення на 2023 рік, зокрема саміт НАТО у Вільнюсі, підготовку конференції або саміту "формули миру", відбудову України, розмінування країни естонськими спеціалістами зі своїм обладнанням.

Також говорили про можливість створення спільних оборонних виробництв в Україні, поглиблення взаємодії бізнес-кіл країн, страхування ризиків для естонських інвесторів.

Нагадаємо, 1 червня на полях Європейської політичної спільноти президент України Володимир Зеленський провів переговори з лідерами країн-партнерів. Зокрема, було порушено питання створення коаліції бойових літаків.

Також повідомлялось, що Володимир Зеленський заявив про можливість публічного тиску на осіб, які допомагають в обході санкцій росії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: