fbpx
Сьогодні
09:45 30 Тра 2023

Байден заявив, що передача Україні далекобійних ракет ATACMS все ще розглядається

English version here

У Сполучених Штатах Америки все ще перебуває на розгляді питання надання Україні далекобійних ракет ATACMS.

Про це заявив Глава Білого дому Джо Байден під час спілкування з ЗМІ, повідомляє ЄП.

Президент США прокоментував загострення повітряних російських атак ракетами та дронами-камікадзе по Києву. При цьому Байден зазначив, що вони "не є несподіванкою".

"Саме тому ми повинні продовжувати надавати Україні все необхідне", підкреслив Глава Білого дому.

Журналісти уточнили, чи можлива передача Україні далекобійних ракет ATACMS. Байден відповів, що ця тема "все ще в грі". Президент США мав на увазі, що питання продовжує розглядатись.

Раніше ЗМІ повідомляли, що адміністрація Байдена пояснює Києву небажання передавати ракети більшої дальності ATACMS тим, що їх може залишитись занадто мало у запасах американської армії.

Поки що Україна отримувала снаряди, які б'ють на 70-80 км, а різні модифікації ATACMS мають дальність ураження від 165 до 310 км.

Своєю чергою, як писала Рубрика, Великобританія надала Україні власні далекобійні ракети Storm Shadow.

Що відомо про ATACMS

Американська балістична ракета малої дальності. Виробляється компанією Lockheed Martin. Може встановлюватись на M270 MLRS (2 ракети) або M142 HIMARS (1 ракета). Має дальність до 300 км.

У квітні голова Об'єднаного комітету начальників штабів США Марк Міллі заявив, що Сполучені Штати не постачатимуть Україні ракети великої дальності ATACMS, але розглядають інші варіанти, щоб надати ЗСУ більше можливостей на полі бою.

Однак наприкінці травня президент США Джо Байден офіційно оголосив про заміну голови генерального штабу США Марка Міллі на Чарльза Брауна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: