fbpx
Сьогодні
11:19 27 Тра 2023

Рішення для перемоги: Німеччина передасть додаткові нові системи IRIS-T Україні

English version here

Фото: Телеграм / Oleksii MAKEIEV

У Федеративній республіці Німеччині підписали додаткові контракти на постачання Україні нових систем протиповітряної оборони IRIS-T.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Телеграм посла України в Німеччині Олексія Макеєва.

У чому проблема?

Україні катастрофічно не вистачає повітряного флоту для того, щоб повноцінно закрити українське небо від російських ракет. Питання надання винищувачів від країн-союзників ще відкрите.

Тому потрібно максимально поліпшити протиповітряну оборону країни сучасними ППО, які можуть знищувати будь-які ракети ворога.

Яке рішення?

Нагадаємо, Німеччина передала Україні перший з чотирьох обіцяних зенітно-ракетних комплексів IRIS-T SLM 11 жовтня. Постачання наступних трьох систем планується наступного року.

У неділю, 16 квітня, Німеччина передала Україні другу із чотирьох обіцяних систем ППО IRIS-T (SLM).

Тепер, стало відомо, що у Німеччині підписали додаткові контракти на постачання Україні нових систем протиповітряної оборони IRIS-T.

Як це працює?

Відомо, що угоди на постачання систем підписали в Юберлінгені на Боденському озері.

"ЗРК IRIS-T від Diehl Defence, який українці називають "Іриска". Він вже врятував кілька українських життів", – зазначив посол.

Відмітимо, що в Україні буде більше десятка пускових установок IRIS-T.

Що відомо про зенітно-ракетний комплекс IRIS-T?

IRIS-T — найсучасніша система протиповітряної оборони, виготовлена в Німеччині. Розробка цих систем ППО завершилася лише у 2014 році. Вони призначені для захисту цивільного населення від ракетних ударів.

Ракета IRIS-T обладнана інфрачервоною головкою, яка наводить її на ціль. При цьому вона нічого не випромінює і не виявляє своєї присутності. Ракета може влучити в ціль на відстані до 40 км, але головка самонаведення захопить ціль тільки з відстані 20 км.

Системи IRIS-T, які Німеччина передала Україні, ймовірно, оснащені німецькими радарами TRML-4D. Вони здатні в режимі реального часу відстежувати більше півтори тисячі цілей. На відстані 250 км радар вже виявляє літак, а на 120 км вже супроводжує ціль та наводить ракети.

Нагадаємо, Німеччина передала Україні новий пакет військової допомоги, до якого увійшли зокрема радіолокаційна система повітряного огляду TRML-4D, безпілотники-розвідники Vector, антидронні системи.

Як писала Рубрика, Канада передає Україні 4800 автоматів та мільйон набоїв.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: