fbpx
Сьогодні
22:26 25 Тра 2023

Внутрішня політика не має перекривати спільні цілі: Зеленський щодо торгівлі з Євросоюзом та обмежень

Фото: Instagram Зеленський

Те, що Європейський Союз продовжив торговельну лібералізацію на українську продукцію в ЄС є новим етапом секторальної інтеграції української економіки в європейську, але можуть бути обмеження з боку окремих країн.

Так вважає Глава української держави, про що він і заявив у вечірньому зверненні.

"Важливе рішення Ради Євросоюзу для України – ще на рік подовжено торговельну лібералізацію на українську продукцію. Фактично це повне скасування мит і квот до червня 24-го року.

І це новий етап секторальної інтеграції нашої економіки – України та всього Європейського Союзу, те, що однозначно робить нас всіх у Європі сильнішими.

У процесі нашого просування у Євросоюз таку лібералізацію – поки тимчасову – ми маємо зробити постійною, і без жодних винятків та обмежень. Власне, як це й має відповідати духу єдиної та вільної Європи – без бар'єрів", наголосив Президент.

Зеленський також подякував за це рішення європейським партнерам: "Кожен, хто прагне сили й міцності для всієї Європи, ухвалює саме такі рішення".

Водночас, Глава держави зазначив, що й після цього є ризик, що "окремі обмеження все ж можуть залишитися, якщо тиск окремих урядів на ЄС збережеться".

"Але внутрішня політика не має перекривати спільні європейські цілі. Тож, упевнений, ми зможемо знайти таке рішення, зокрема для фермерів в Україні і в деяких країнах-сусідках, яке відповідатиме нашим спільним європейським інтересам і стандартам", підкреслив Зеленський.

Український лідер також подякував Фінляндії за те, що вона відправила Україні новий пакет оборонної підтримки. Це уже 16-й: загальний обсяг цього пакету – понад 100 мільйонів євро.

Президент також подякував Швеції, з міністром оборони якої мав зустріч у Києві цього дня.

Особливий наголос у зустрічі вони зробили на посиленні оборони України бронетехнікою, обговорили й авіаційну коаліцію, сказав Зеленський.

Нагадаємо, 2 травня Європейська комісія ухвалила виняткові та тимчасові запобіжні заходи щодо імпорту окремих сільськогосподарських товарів з України після тиску з боку п'яти держав-членів Європейського Союзу, які звинувачували український імпорт в обвалі місцевих цін.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: