fbpx
Сьогодні
Фото 19:12 25 Тра 2023

У Києві перебуває з візитом міністр оборони Швеції: Зеленський провів зустріч з ним

Зеленський провів зустріч з міністром оборони Королівства Швеція Полом Йонсоном. Фото: ОПУ

25 травня, з візитом до нашії країні прибув міністр оборони Королівства Швеція Пол Йонсон: з ним зустрівся президент України Володимир Зеленський.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Пресслужбу Офіса Глави держави.

Український лідер зазначив, що цей візит є важливим знаком солідарності Швеції з Україною.

"Дуже дякую вашій країні, вашим громадянам, усьому шведському суспільству за велику підтримку нашої країни протягом усієї цієї повномасштабної війни. За підтримку як на полі бою, так і дуже важливу фінансову та гуманітарну допомогу", – сказав Зеленський.

Президент України нагадав, що на початку травня мав продуктивну зустріч із Прем'єр-міністром Швеції Ульфом Крістерссоном у Гельсінкі в межах офіційного візиту до Фінляндії для участі в саміті Україна – Північна Європа.

Зеленський провів зустріч з міністром оборони Королівства Швеція Полом Йонсоном. Фото: ОПУ

Володимир Зеленський відзначив рішення Швеції приєднатися до міжнародної танкової коаліції на підтримку України та передати 10 танків "Леопард-2".

Зеленський провів зустріч з міністром оборони Королівства Швеція Полом Йонсоном. Фото: ОПУ

Окремо Президент подякував за лідерство Швеції у формуванні "коаліції БМП CV-90". Її створення та активна робота дозволить суттєво посилити оборонні спроможності захисників України на полі бою.

Також було обговорено можливість участі Швеції в авіаційній коаліції та започаткування окремої програми тренування українських пілотів на сучасних літаках західного виробництва.

Нагадаємо, що Швеція оголосила про навчання кількох українських льотчиків на шведських винищувачах JAS 39 Gripen у відповідь на прохання української сторони.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: