fbpx
Сьогодні
22:59 15 Тра 2023

Щоб зібрати кошти на розмінування України, британець проїхав на велосипеді з Лондона до Львова

Фото: Львівська міська рада

Приблизно дві тисячі кілометрів з Лондона до Львова подолав на велосипеді британець Том Хашемі, щоб на фандрайзинговій платформі зібрати кошти для розмінування української території. Йому вдалося отримати понад 21 тисячу фунтів (приблизно 972 тисячі гривень).

Про це повідомила Львівська міська рада, інформує Рубрика.

Британець вирішив зібрати гроші, бо його вразило те, що від нерозірваних мін і снарядів через необережність та цікавість найчастіше потерпають діти. У Хашемі теж є 5-річний син, тож ця тема здалася йому особливо важливою.

Крім збору коштів, британець привіз міському голові Львова Андрію Садовому листи від члена парламенту англійського міста Рочдейл та депутатів британського уряду зі словами підтримки.

"Це був нелегкий шлях, але я радий, що все вдалося. Щасливий знову приїхати до красивого Львова. Сподіваюсь, що нам вдасться зміцнити зв'язки між Львовом та Лондоном", — каже британець.

Садовий подякував Тому за подорож і підтримку України. Міський голова також домовився з британцем про співпрацю: Хашемі тепер спробує допомогти Львову налагодити партнерство з британськими містами.

"Щодня до Львова привозять нових поранених, тому для нас важливо мати найкращі умови і спеціалістів, щоб допомагати всім. Тож будь-яка співпраця з Великою Британією, може бути нам корисною: консультації медичних спеціалістів, фінансова підтримка, навчальні програми тощо", — зазначив Садовий.

Довідка

Рубрика раніше писала, що мінний трал, який створили криворізькі промисловці, планують запустити у серійне виробництво.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: