fbpx
Сьогодні
16:55 06 Тра 2023

Швейцарський виробник поставить в Україну 20 машин розмінування

Швейцарська компанія-виробник Global Сlearance Solutions упродовж 2023 року поставить в Україну 20 машин розмінування.

Про це повідомили в Мінреінтеграції.

Відповідний меморандум про співробітництво був підписаний між Міністерством і виробником.

Зазначається, що машини застосують для очищення від мін і нерозірваних боєприпасів сільськогосподарських угідь та об'єктів критичної інфраструктури деокупованих районів Миколаївської, Харківської та Херсонської областей.

Крім того, сторони домовилися взаємодіяти у царині технічного та нетехнічного обстеження ймовірно забруднених вибухо-небезпечними предметами територій. А також – проводити навчання населення звільнених територій ризикам, пов'язаним із мінами та нездетонованими боєприпасами.

GCS-200 – це унікальна безпілотна платформа для розмінування, яка може бути дистанційно керована одним оператором. Поєднує перевірену надійність попередніх версій агрегату та навісне обладнання, які відповідають різноманітним вимогам військових.
Комплекс розмінування GCS-200 може проводити очищення території від вибухонебезпечних предметів, проводити легкі земляні роботи, транспортувати вантажі, розкопувати ґрунт та викорчовувати дерева. Цей комплекс складається з гусеничного тягача та навісного обладнання. Стандартний монтажний інтерфейс дозволяє легко підключати та від'єднувати робочі інструменти лише за кілька хвилин.

GCS-200 можна легко транспортувати, оскільки вся система міститься в 20-футовому контейнері ISO. Крім того, оператору знадобиться всього 10 хвилин, щоб перейти між конфігураціями.

Під час розмінування міни вибухають або знищуються переднім інструментом та відводять вибух від уразливих частин системи. Стандартний варіант GCS-200 оснащений V-подібним днищем для розсіювання мінних вибухів та балістичним захистом зі сталі Hardox товщиною 20 мм спереду, 10 мм на шасі та 6-8 мм на корпусі.

GCS-200 також дуже маневрена і може виконувати поворот на місці з мінімальним колом повороту приблизно 4 метри. Максимальна швидкість руху тягача складає 7 км/год. Щоб не пошкодити ґрунтову поверхню під час роботи на асфальті або бетоні, гусениці GCS-200 можуть бути оснащені гумовим покриттям.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: