fbpx
Сьогодні
10:42 24 Тра 2023

Федоров: застосунки на базі української "Дії" почали створювати Ефіопія та Занзібар

English version here

Фото: Телеграм / FEDOROV

Після того як запустився естонський застосунок mRiik на базі українського додатку електронного врядування "Дія", створення власних на основі застосунку України розпочали Ефіопія та Занзібар.

Про це повідомив віцепрем'єр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров на конференції "Diia in DC: презентація цифрових досягнень України" в Сполучених Штатах, передає Інтерфакс-Україна.

"Естонія вже взяла коди "Дії" як основу для створення свого власного державного застосунку. Це якісний продукт. Ефіопія та Занзібар також почали запроваджувати "Дію". Ми зараз у стадії проведення переговорів з іншими країнами для укладення такої ж угоди", – сказав міністр.

Глава USAID Саманта Павер заявила, що Україна була досі відома як житниця світу, що експортує пшеницю і кукурудзу в ближні і далекі країни. Проте зараз вона стає відомою через новий продукт.

USAID, Саманта Пауер

Фото: Телеграм / FEDOROV

"Мінцифри працює над тим, щоб "Дія" стала інструментом відкритого джерела, який доступний іншим країнам для розвитку їхньої цивільної інфраструктури. І інші країни, включно з такими лідерами управління, як Естонія, переймають цей досвід, адаптують його під себе, будують щось подібне до "Дії" у себе", – зазначила Павер.

У січні USAID оголосила, що підтримуватиме ті країни, які хочуть просуватися шляхом цифрової трансформації та розвивати свої можливості електронного урядування. Зараз Агентство працює з Колумбією та Замбією.

Дія, Федоров

Фото: Телеграм / FEDOROV

Представниця USAID наголосила, що фонд продовжить розвивати тісне партнерство з Україною в подальшому розвитку "Дії". А також має намір сприяти співпраці з іншими країнами, "щоб українське лідерство надихало на нові цифрові трансформації глобально".

Довідка

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) посилює цифрову підтримку України та підтримає розвиток "Дії" в інших країнах. Агентство запланувало виділити 650 тис доларів для формування підходу до поширення цифрового досвіду України та мобільного застосунку "Дія" на інші країни.

Естонія на Давоському форумі презентувала застосунок mRiik, який було розроблено на базі української "Дії" та є його аналогом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: