fbpx
Сьогодні
16:30 11 Тра 2023

Послуга “єВідновлення” в застосунку “Дія” має величезний попит серед українців

Фото; Рубрика

Сотні заявок за хвилину надходять у нову програму застосунку "Дія" для компенсації за зруйноване житло.

Про це повідомляє "Рубрика".

Як повідомляє Рубрика, 10 травня в Україні запрацювала послуга "єВідновлення" через "Дію", яка дозволить громадянам, чиє житло отримало незначні пошкодження внаслідок агресії рф, отримати відшкодування до 200 тисяч гривень і витратити його саме на ремонт житла.

"Учора надходили сотні заявок за хвилину, наші громадяни "поклали" "Дію". Увечері вже Міністерство цифрової трансформації відновило роботу сервісу, але ми розуміємо, що громадяни подадуть десятки, якщо не сотні тисяч заявок", повідомила сьогодні народна депутатка та голова Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк.

Вона розповіла про це під час круглого столу "Будівельна галузь під час війни. Проблематика та перспективи", що його організувала Будівельна бізнес-асоціація (DBA). Захід відбувся в Київському національному університеті будівництва і архітектури.

22 травня 2023 року набуде чинності Закон України "Про компенсацію за пошкодження та знищення окремих категорій об'єктів нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації проти України, та Державний реєстр майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації проти України".

єВідновлення, Дія

Фото; Рубрика

Відповідно до нього наразі буде реалізовуватись перший етап компенсації за пошкодження нерухомого майна.

Прийом заявок відбуватиметься саме через послугу "єВідновлення" в "Дії". Перший етап стосуватиметься лише тих громадян, чиє нерухоме майно зазнало незначних пошкоджень (розмір збитків оцінено в межах 200 тисяч гривень). При чому воно повинно бути внесено до Реєстру пошкодженого та зруйнованого майна.

Гроші люди будуть отримувати за принципом послуги "єПідтримка" — кошти можна буде використати лише на закупівлю будівельних матеріалів і оплату будівельних робіт, повідомила Олена Шуляк.

"Наша мета — щоб люди мали максимально широкий спектр вибору постачальників матеріалів і послуг. До програми підключена низка банків", — зазначила вона.

У втіленні цієї програми Україні активно допомагає Світовий банк.

"У нас попереду наступні черги реалізації програми — це компенсація за зруйноване майно, — уточнила Олена Шуляк.

"Тут у нас є три сумні лідери — це Донецька, Харківська та Київська області. Громадяни самі зможуть обирати будь-який населений пункт, де вони захочуть будувати собі житло, так само вони самі обиратимуть, чи це буде первинний, чи вторинний ринок", додала нардептка.

Тут "Рубрика" розповідає, як отримати кошти на "єВідновлення" домівки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: