fbpx
Сьогодні
14:18 22 Тра 2023

Мобільні групи ППО несуть бойове чергування на різних напрямках, – Наєв

Фото: Генштаб ЗСУ

Мобільні маневрені вогневі групи ППО несуть бойове чергування не лише поблизу Києва, а й виконують завдання на інших напрямках.

Про це повідомив командувач Об'єднаних сил Збройних Сил України, генерал-лейтенант Сергій Наєв, передає Укрінформ.

"Завдання маневрених вогневих груп – не лише забезпечити протиповітряну оборону міста Києва. Безперечно, вони також використовуються й на інших напрямках в операційній зоні підпорядкованих угрупувань військ. Їх метою є підвищення ефективності протиповітряного прикриття щодо знищення засобів повітряного нападу противника – літаків, крилатих ракет, БПЛА – на загрозливих напрямках. Також маневрені вогневі групи використовуються для протиповітряного прикриття об'єктів критичної інфраструктури та під час переміщення військ. За допомогою Головнокомандувача Збройних Сил України, країн-партнерів та волонтерів ми забезпечили маневрені вогневі групи автомобілями великої прохідності. Це дозволяє нам швидко реагувати на загрози",- повідомив Наєв.

Довідка

Наприкінці минулого року у Північній операційній зоні розпочато застосування мобільних вогневих груп протиповітряної оборони. За цей час ці підрозділи зарекомендували себе досить добре. В

они вже знищили десятки повітряних цілей. На переконання командувача Об'єднаних Сил ЗСУ генерал-лейтенанта Сергія Наєва, якщо їхня кількість поступово зростатиме, то й ефективність теж буде підвищуватися.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: