fbpx
Сьогодні
11:48 10 Бер 2023

Кількість мобільних вогневих груп протиповітряної оборони на півночі України поступово зростатиме, - Наєв

Наприкінці минулого року у Північній операційній зоні розпочато застосування мобільних вогневих груп протиповітряної оборони. За цей час ці підрозділи зарекомендували себе досить добре. Вони вже знищили десятки повітряних цілей. На переконання командувача Об'єднаних Сил ЗСУ генерал-лейтенанта Сергія Наєва, якщо їхня кількість поступово зростатиме, то й ефективність теж буде підвищуватися.

Про це повідомляє Командування Об'єднаних Сил Збройних Сил України.

"Для ворога основна мета — влучити в наші об'єкти критичної інфраструктури, тому він обирає маршрути, що ефективні для його засобів повітряного нападу. Ми ж навпаки, аналізуємо та протидіємо його підступним замислам", — наголосив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Серед основних завдань мобільних вогневих груп – розвідка повітряного простору та знищення повітряного противника. Але головною перевагою порівняно зі стаціонарними комплексами є швидке розгортання — до десяти хвилин, а також здатність переміщуватися на місцевості залежно від напрямку виявлення противника.

Склад такої групи може налічувати до чотирьох військовослужбовців: водій, кулеметник, оператор ПЗРК та командир групи. Щодо маршрутів, їх обирають за результатами аналізу попередніх повітряних ударів ворога.

"Поява мобільних вогневих груп — це вдала оптимізація Збройних Сил України, — підкреслив генерал-лейтенант Сергій Наєв. — На автомобілі, що надані волонтерами, встановлюється відповідне озброєння. Зокрема, великокаліберний кулемет або переносний зенітно-ракетний комплекс. Насичуючи нашу систему протиповітряної оборони такими групами, ми підвищуємо ефективність оборони в цілому".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: