fbpx
Сьогодні
Відео 22:34 20 Тра 2023

Наєв показав, як тренуються українські військові

Командувач Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв показав, як відбувається навчання та бойове злагодження українських військових.

Відео з навчань він оприлюднив у Фейсбуці.

Зокрема, за його словами, на Чернігівщині тривають чергові тренування підрозділів Територіальної оборони, які відпрацьовують питання тактики, зокрема дій під час обкатки танками, подолання смуги перешкод тощо.

Як зазначив Наєв, підготовка військ – це дуже складний та тривалий процес, який має відбуватися цілодобово.

"Бойове злагодження та навчання – праця важка, але вона дуже потрібна нашим воїнам", – наголосив командувач.

За словами Наєва, на полігоні бойової підготовки створено справжню атмосферу бою: багнюка та дим, справжні вибухи та вогонь зі стрілецької зброї.

"Обкатка танком – це один із основних елементів комплексних занять з психологічної підготовки військовослужбовців, що викликає безліч емоцій. Він закарбовується в пам'яті назавжди. І це дуже важливо, адже завтра кожен може опинитися не в навчальному, а в реальному бою, під багатотонною броньованою машиною, яку необхідно знищити разом з екіпажем", – зазначив Наєв.

На думку командувача, не менш важливим елементом сучасної війни є відпрацювання ведення бою в місті, що вимагає від особового складу специфічних навичок та здібностей, які допоможуть у майбутньому чітко й якісно виконати поставлені завдання.

"Враховуючи досвід боїв за місто Бахмут, підрозділи, що підпорядковані нашому стратегічному угрупуванню військ щодня відточують навички боїв в урбанізованій місцевості. У складі відділень бійці відтреновують вміння воювати у приміській забудові, – підкреслив Наєв.

За словами командувача, тактичні дії підрозділу на відкритій місцевості разюче відрізняються від дій в урбанізованій місцевості, де кожна деталь відіграє важливу роль під час просування містом, селом чи іншою територією з будь-якими спорудами.

"Патрулювання, зачистка, звільнення заручників, штурм будівлі – це маленька частина того, що повинні знати та вміти військовослужбовці. Моделюючи найрізноманітніші ситуації, командири відточують їх майстерність й підвищують професіоналізм. Те, що може трапитися у реальному бою повинно бути пройдено та проаналізовано на підготовчих етапах навчання. У майбутньому цей досвід дозволить вийти неушкодженими із будь-яких ситуацій і зберегти життя собі й побратимам", – впевнений Наєв.

Як наголосив командувач, для випробування власної витривалості, спритності й швидкості підрозділу, а також для адаптації військовослужбовців до усіх неприємностей швидкого бою у Північній операційній зоні створені психологічні смуги перешкод.

Смуга долається зі зброєю та спорядженням, у задимленій місцевості з водяними перешкодами, що надає їй повноцінних незручностей у реальному часі. Імітація вибухів мін і снарядів, звуки пострілів з автоматичної зброї додають адреналіну і посилюють власну концентрацію уваги.

"Усі елементи смуги перешкод не вигадані. Вони присутні в житті кожного з нас. Але побудовані так, щоб тому, хто її проходить, зменшити простір для маневрів, збити дихання та змусити потрапити у некомфортні для ведення бою умови. З огляду на складність випробування біля смуги перешкод присутні представники медичної служби, які, у разі потреби, допомагають стабілізувати психологічний стан та дихання військовослужбовців, – додав Наєв.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: