fbpx
Сьогодні
09:42 14 Січ 2023

Формула Миру здатна повернути безпеку і справедливість Україні, - Джапарова на засіданні Радбезу ООН

English version here

Фото: Скріншот з трансляції відео

Підтримати українську Формулу миру закликала "всі відповідальні держави" перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова на засіданні Ради безпеки ООН.

Про це пише Рубрика, посилаючись на трансляцію засідання ООН.

"Володимир Зеленський ініціював Формулу миру, щоб відповісти на нагальні виклики сьогодення. Вона складається з 10 пунктів, які здатні повернути безпеку та справедливість Україні та всьому світові. Ми закликаємо всі відповідальні держави підтримати й просувати Формулу миру", зазначила Джапарова.

Заступниця міністра наголосила, що формула базується на цілях та принципах Статуту ООН та спрямована на гарантування продовольчої, радіаційної, ядерної та енергетичної безпеки, протидію екоциду і недопущення повторення агресії в майбутньому.

Джапарова заявила, що рф вже відчула вплив санкцій, оскільки в її армії закінчуються сучасні озброєння та боєприпаси.

Для остаточної поразки росії та перемоги демократії, наголосила Джапарова, необхідно посилити секторальні санкції, які мають вагоме економічне значення для агресора. А саме – затвердити повне нафтове і газове ембарго та відключити російські банки від світової фінансової системи.

Заступниця міністра вкотре закликала ООН направити до України експертів для розслідування поставок безпілотних літальних апаратів з Ірану до рф, наголосивши, що "зволікання підриває довіру до Ради Безпеки як такої, а також до її здатності забезпечити виконання власних рішень".

Джапарова також наголосила на необхідності створити спеціальний трибунал для притягнення російських посадовців до відповідальності за злочин агресії.

Довідка

Напередодні Еміне Джапарова анонсувала винесення на голосування в Генеральній Асамблеї ООН резолюції про створення спеціального трибуналу щодо злочину агресії росії.

Заступниця міністра закордонних справ також заявила, що Україна цього року просуватиме дві резолюції Генеральної Асамблеї ООН – щодо реалізації Формули миру та притягнення Росії до відповідальності за розв'язання війни проти України.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: