fbpx
Сьогодні
14:36 20 Тра 2023

В Офісі Президента впевнені, що Україна отримає винищувачі F-16: вже "рішення ухвалені"

Від партнерів, друзів України, Збройні сили у майбутньому отримають американські винищувачі F-16. Рішення уже практично ухвалені.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на радника керівника Офісу президента Михайла Подоляка в інтерв'ю "24 каналу".

"Залишилося два питання, які дуже інтенсивно обговорюються, як і напередодні створення танкової коаліції. Це вже практично ухвалені рішення. Я хочу, щоб ви були свідомі цього – країни ухвалили рішення. Вони вже свідомі того що нам передадуть усю цю зброю, включно з F-16", зазначив Подоляк.

Як запевник радник очільника ОПУ, на цей час партнери обговорюють технічні питання, як логічно запустити процес передачі Україні літаків.

Подоляк пояснив, що Україна згодом отримає зброю, яка потрібна для перемоги. Він також нагадав, що так утворилася танкова коаліція, а Британія вже передала далекобійні ракети Storm Shadow.

"Це вже практично "відкриті шлюзи", щоб ракети були з дальністю не лише 290 кілометрів, але й 500 кілометрів. Це так само робитиме і Франція", – сказав радник голови ОП.

Що відомо про навчання українських пілотів на західних винищувачах.

Зазначимо, що першою навчати пілотів України на сучасних винищувачах погодилася Британія. Вона планувала розпочати тренування вже влітку.

Окрім того, прем'єр-міністри Нідерландів та Великої Британії домовилися працювати над формуванням міжнародної коаліції винищувачів для України.

Після Британії підтримала таку ініціативу і Франція. Президент Еммануель Макрон цього тижня заявляв, що тренування пілотів можуть розпочатися "вже зараз".

Окрім того, 19 травня, президент США Джо Байден заявив, що його країна підтримує навчання пілотів України на F-16.

Ця подія ознаменувала початок коаліції винищувачів для України, відреагував пізніше керівник ОП Андрій Єрмак.

Нагадаємо, раніше у ЗМІ інформували, що США та союзники планують надати Україні винищувачі F-16. При цьому терміни постачання поки що залишаються невідомими. Літаки не братимуть участі у можливому контрнаступі ЗСУ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: