fbpx
Сьогодні
21:38 18 Тра 2023

У Міноборони США запевнили, що пошкоджений Patriot уже полагодили

Фото: defence-ua.com

Міністерство оборони Сполучених Штатів Америки 18 травня підтвердило, що система протиповітряної оборони Patriot в Україні справді зазнала ушкоджень, проте її вже полагодили.

Відповідну заяву зробила заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх, передає кореспондент ЄП.

"Можу підтвердити, що одна система Patriot була пошкоджена, але тепер вона полагоджена й перебуває в повністю робочому стані", наголосила представниця оборонного відомства США.

Представниця Міноборони США відмовилась повідомляти інші подробиці, переадресувавши журналістів до української сторони. Водночас у відповіді на інше питання Сінгх зазначила, що йшлося про "незначне ушкодження".

Як відомо, рф вже атакувала американську систему ППО раніше гіперзвуковими ракетами, зокрема 4 травня, але невдало. Натомість українські військові, як підтвердив Пентагон, перехопили ракету за допомогою системи Patriot.

Нагадаємо, у міноборони росії 16 травня заявили, що нібито "високоточним ударом гіперзвуковим ракетним комплексом "Кинджал" у місті Київ уражено зенітний ракетний комплекс Patriot виробництва США".

У Сполучених Штатах не підтвердили знищення ЗРК "Patriot" в Україні, однак, за деякою інформацією, комплекс міг бути пошкоджений.

Patriot вважається однією з найсучасніших систем протиповітряної оборони США, в тому числі проти літаків, крилатих і балістичних ракет. До її складу зазвичай входять пускові установки разом з радарами та іншими допоміжними засобами.

Загалом Україна отримала від Сполучених Штатів 2 системи Patriot.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: