fbpx
Сьогодні
11:06 14 Тра 2023

Штайнмаєр прийняв Президента України у своїй резиденції

14 травня, президент України Володимир Зеленський прибув до Німеччини. Президент ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр прийняв його у палаці Бельвю в умовах посилених заходів безпеки.

Про це повідомило агентство DTS.

Як повідомляють, у Берліні посилили заходи безпеки через візит до Німеччини українського лідера. У берлінському районі Тіргартен, де розташована резиденція президента, були виставлені снайпери.

Також зазначили у виданні, що після переговорів між главами двох держав Зеленського з військовими почестями прийме канцлер Олаф Шольц у федеральній канцелярії.

Пізніше, як повідомляють, вони разом полетять до Аахена, де Зеленському вручать премію Карла Великого.

Нагадаємо, що про плани візиту Зеленського стало відомо у ЗМІ минулого тижня. Проте офіційно програму тримали в секреті до останньої хвилини.

Як наголошують, український Глава вперше з початку російської загарбницької війни прибув до Берліна у ніч на неділю у супроводі винищувачів.

Довідка

Як повідомляла Рубрика, 13 травня Президент України Володимир Зеленський прибув до Італії для зустрічі з Президентом країни Серджо Маттареллою, Премʼєр-міністром Джорджією Мелоні та Папою Римським Франциском. Зеленський назвав цей візит важливим для перемоги України.

Зеленський у Римі також зустрівся з президентом Італії. Глава Італії заявив, що мир в Україні має бути справжнім, "не капітуляцією".

Окрім того, 13 травня, у Римі Глава України провів переговори з главою уряду Італії Джорджією Мелоні та заявив про важливі рішення для захисту українського неба.

У Ватикані президент України Володимир Зеленський та Папа Римський Франциск провели 40-хвилинну розмову. 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: