fbpx
Сьогодні
09:39 09 Тра 2023

Уночі армія рф запустила 8 ракет по Дніпропетровщині: сили ППО збили всі цілі, проте уламки одної впали на будинок

Фото: Ілюстративне

У Дніпропетровській області українська протиповітряна оборона збила всі вісім ракет, які запустили російські загарбники у ніч проти 9 травня, однак уламки одної з них впали на будинок в обласному центрі.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Телеграм голови Дніпропетровської ОВА Сергія Лисака.

Очільник області повідомив, що у ніч проти 9 травня військові з повітряного командування "Схiд" збили всі вісім ракет, які ворог спрямував на Дніпропетровщину.

Голова ОВА наголосив, що сили ППО "відпрацювали потужно" та подякував їм за роботу.

Нажаль, уламки однієї з ракет впали на будинок в обласному центрі.

"Уламки російського "металобрухту" впали на чотириповерхівку у Дніпрі. Поранена 32-річна жінка, вона у лікарні. У будинку пошкоджені дах та перекриття кількох квартир", наголосив Лисак.

Голова ОВА додав, що на третьому поверсі цього ж будинку було знайдено бойову частину ворожої ракети.

Кілька десятків мешканців евакуювали, допоки на місці працювали вибухотехніки. Небезпечні уламки ракети вже вивезли, їх знищать.

Обстріл Дніпропетровщини

Щодо ситуації в області, то Лисак повідомив, що російські агресори обстріляли з важкої артилерії Нікополь та Марганецьку громаду.

Унаслідок цього був знищений один приватний будинок, ще чотири – пошкоджені. Пошкоджені також господарська споруда та лінії електропередач. Люди не постраждали.

Довідка

Як писала Рубрика, у ніч на 9 травня протиповітряна оборона у повітряному просторі країни знищила 23 крилаті ракети з 25, які запустили російські агресори.

Окрім того, напередодні загарбники навмисно задіяли рекордну кількість "Shahed" (аж 35 БпЛА – ред.) аби виявити й максимально виснажити ППО Києва.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: