fbpx
Сьогодні
Фото 11:18 06 Тра 2023

Долають найважчі випробування: Президент звернувся до піхотинців з нагоди їх професійного свята

Фото: Телеграм / Zelenskiy / Official

Президент України Володимир Зеленський привітав українських піхотинців, які відбивають російську збройну агресію та долають найважчі випробування, небезпеки та труднощі, з їх професійним святом.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Телеграм Глави країни. Своє звернення український лідер зробив у День піхоти Збройних сил України, який у нашій державі відзначається 6 травня.

У цей день глава держави подякував за мужність воїнам, які стіною стоять на шляху окупантів.

ЗСУ, піхота

Фото: Телеграм / Zelenskiy / Official

"Воїни-піхотинці під час війни долають найважчі випробування, небезпеки та труднощі. Запеклі бої з ворогом показують непереможний характер української піхоти. Воїни щодня проявляють героїзм, даючи гідну відсіч агресору. Дякую всім вам за мужність! Із Днем піхоти!" – зазначено у дописі Зеленського.

ЗСУ, піхота

Фото: Телеграм / Zelenskiy / Official

Президент також опублікував світлини з українськими піхотинцями у бою та у короткі миті перепочинку.

Довідка

Уже вп'яте в Україні щороку 6 травня відзначають День піхоти ЗСУ. Це професійне свято найчисельнішої сили українського війська, до якої входять механізовані, мотопіхотні, гірсько-штурмові військові частини та підрозділи Сухопутних військ ЗСУ. Його запровадили з 2019 року.

Дата для свята незламних та мужніх піхотинців обрана не випадково. Саме цього дня у 1648 році козаки під проводом гетьмана Богдана Хмельницького здобули першу велику перемогу у ході Національної визвольної боротьби – розгромили війська Речі Посполитої під Жовтими Водами.

Також на 6 травня припадає день Георгія Побідоносця, він вважається покровителем українських воїнів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: