fbpx
Сьогодні
17:27 05 Тра 2023

Україна отримає від Данії та Німеччини 80 танків Leopard 1: деталі

English version here

Танк Leopard 1. Фото з відкритих джерел

Данія та Німеччина передадуть Україні 80 танків Leopard 1, які будуть готові до використання у червні цього року.

Як пише Рубрика, про це повідомив виконувач обов'язків міністра оборони Данії Троельс Лунд Поульсен у коментарі державному каналу TV2 Nyheder.

Зазначається, що 5 травня Троельс Лунд Поульсен прибув до Німеччини з робочим візитом, де разом з німецьким колегою Борисом Пісторіусом перевірив, як проходяться навчання ЗСУ на танках.

Він також додав, що танки Leopard 1 будуть готові до введення в експлуатацію в Україні вже 1 червня. Підготовка українських танкістів триватиме близько місяця. Відомо, що ці танки Leopard 1 були виведені з експлуатації у 2005 році і перебували на зберіганні.

Довідка

Leopard 1 – основний бойовий танк, був розроблений та виготовлявся в Західній Німеччині. Взятий на озброєння у 1965 р. Вважалось, що сучасні високоефективні кумулятивні боєприпаси знизять значення бронювання, тому основна увага була зосереджена на ударній силі та маневреності машини.

Став першим німецьким танком, створеним після Другої світової війни. Роботи над танком розпочались спільно з Францією у 1950-ті, однак згодом співпраця припинилась. Взятий на озброєння у 12 країнах на чотирьох континентах. Завдяки програмам модернізації досі залишається на озброєнні в багатьох країнах. До 1984 р.було виготовлено 4744 одиниць.

Нагадаємо, Бельгія готує новий пакет військової допомоги для України.

Крім того, Сполучені Штати надають Україні новий пакет військової допомоги на суму до 300 млн доларів.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: