fbpx
Сьогодні
21:12 03 Тра 2023

Зеленський заявив, що головною темою на переговорах із партнерами є кількість зброї

Україна здолала чимало викликів у питаннях надання партнерами зброї, і сьогодні головне питання, яке обговорюється, – це її кількість.

Про це Президент Володимир Зеленський заявив на спільній пресконференції учасників Саміту країн Північної Європи та України у Гельсінкі, відповідаючи на запитання щодо надання літаків F-16, повідомляє  Укрінформ.

"У нас дійсно були різні виклики з різною зброєю. Тому що це не залежить від однієї держави. Адже йде повномасштабна війна, тут потрібне погодження багатьох країн-союзників щодо відповідної кількості зброї. Бо сьогодні йде питання уже саме про кількість", – сказав Президент.

За його словами, у питанні виділення Україні зброї дуже важлива коаліція держав, і чимало завдань уже виконано.

"Ми вже зробили це з танками, з броньованими машинами. Тепер це авіація. Ми говоримо з партнерами постійно про це і бачимо розуміння", – сказав Зеленський.

Як повідомлялося, раніше Зеленський під час спільної пресконференції із Президентом Фінляндії Саулі Нійністе у Гельсінкі заявив, що незабаром Україна планує здійснити наступальні дії на полі бою й після цього може отримати сучасні винищувачі.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба зазначав, що рішення про передачу Україні літаків F-16 є питанням часу і буде прив'язано до результатів контрнаступу.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: