fbpx
Сьогодні
Фото, відео 08:48 30 Кві 2023

У російській Пермі на заводі, який виготовляє РСЗВ, сталася пожежа

English version here

Фото: Пермь 36,6. Против войны

У Пермі російської федерації горів підсанкційний "Мотовіліхінський завод", який виробляє артилерійські та реактивні системи залпового вогню.

Про це пише "Коммерсантъ" з посиланням на МНС росії і сам холдинг.

Зазначимо, що спочатку світлини загоряння опублікували пермські соцмережі. Дим із території заводу було видно з різних точок Пермі.

Як наголосили у МНС рф, повідомлення про загоряння на території ПАТ "Мотовилихинські заводи" надійшло о 20 годині 08 хвилин. Після прибуття до місця було встановлено, що відбувається горіння трансформаторної будки.

На гасіння пожежі залучалися сили і засоби від МНС росії в кількості 37 осіб та 10 одиниць техніки. Попередня площа пожежі 10 квадратних метрів.

"Сьогодні на території підприємства сталося загоряння на трансформаторній підстанції. Фахівцями МНС, які виїхали на місце, загоряння оперативно локалізовано", – повідомили у пресслужбі ПАТ "Мотовилихинские заводы".

Трансформаторна станція належить котельні ВК-2 (дочірнє товариство МЗ – ТОВ "Тепло-М"). За даними джерел видання, на енергопостачання котельні пожежа не вплинула.

Пермь, пожежа на заводі з виготовлення РСЗВ

Фото: Телеграм / МОЙ ГОРОД – ПЕРМЬ!

Як пише "Коммерсантъ", єдиний у росії виробник реактивних систем залпового вогню ПАТ "Мотовилихинські заводи" перебуває в процедурі конкурсного провадження з 2018 року.

На момент її введення реєстрова заборгованість підприємства становила близько 17,6 млрд руб. Виробнича діяльність машхолдингу зосереджена в його дочірніх структурах:

  • виготовленням озброєнь займається ЗАТ "Спеціальне конструкторське бюро",
  • а решти продукції – ТОВ "Мотовилиха – цивільне машинобудування".

Майновий комплекс ПАТ виставлено на торги.

16 грудня 2022 року ПАТ "Мотовилихинські заводи" внесли до санкційного списку Євросоюзу за виробництво озброєння, яке постачають до Збройних сил росії та використовують в загарбницькій війні проти України.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: