fbpx
Сьогодні
16:33 22 Кві 2023

Німеччина випровадила з країни російських дипломатів, з боку рф оголосили про дзеркальну відповідь

Фото: РБК-Україна

Влада Німеччини прийняла рішення про масове видворення російських дипломатів з країни, на що в рф пригрозили дзеркальною відповіддю.

Про це пише Рубрика, посилаючись на російське видання TACC.

"Влада ФРН ухвалила рішення про чергове масове вислання співробітників російських дипломатичних представництв у Німеччині. Рішуче засуджуємо ці дії Берліна, який продовжує демонстративно руйнувати весь масив російсько-німецьких відносин, включно з їхнім дипломатичним виміром", – зазначили в МЗС Росії.

У виданні також зазначають, що росія дзеркально відповість на рішення Німеччини назвавши рішення Берліну "ворожим". Зокрема, Кремль планує "суттєво обмежити максимальну кількість працівників німецьких дипломатичних представництв".

Окрім того, в росії звинуватили Німеччину в тому, що вона нібито "афішувала нову висилку дипломатів".

У російському міністерстві заявили, що німецька сторона неодноразово запевняла в "небажанні афішувати цей сюжет", але при цьому порушила свої запевнення і проінформувала представників ЗМІ, "які вона регулярно використовує для організації "контрольованих витоків" і дезінформаційних "вкидань".

"Як реакцію на ворожі дії Берліна російською стороною ухвалено рішення про "дзеркальне" вислання з Росії німецьких дипломатів, а також про істотне обмеження максимальної кількості працівників німецьких дипломатичних представництв у нашій країні, про що було офіційно повідомлено посла ФРН у Росії Г. фон Гаяра під час бесіди в МЗС Росії 5 квітня 2023 року", – йдеться у повідомлення російського міністерства.

Не відомо, про яку кількість висланих німецьких та російських дипломатів йде мова, а також про масштаб обмежень діяльності німецького посольства у Москві.

Нагадаємо, що Норвегія нещодавно оголосила персонами нон грата 15 російських дипломатів. Пізніше в Осло заявили, що дипломати займались радіорозвідкою в країні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: