fbpx
Сьогодні
09:54 30 Кві 2023

Чапутова під час візиту в Україні відвідала підвал у Ягідному, де загарбники тримали майже 400 цивільних

English version here

Президентка Словаччини Зузана Чапутова у Ягідному, Чернігівщина. Фото: Твіттер/Zuzana Čaputová

Президентка Словаччини Зузана Чапутова під час візиту в Україну здійснила поїздку по регіонах та побувала у сумнозвісному підвалі школи у селі Ягідне на Чернігівщині, де російські війська рф майже місяць утримували 367 людей.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Twitter словацької лідерки.

Глава Словаччини розповіла про цю поїздку у дописі та наголосила, що причетні до усіх воєнних злочинів не мають залишитися безкарними.

"Ніякими словами не описати жахи російської окупації у Ягідному – 367 людей утримували у підвалі школи. 11 з них померли. Злочини проти людяності – це свідоме рішення, щоб сіяти страх і страждання. Ми зобов'язані допомогти забезпечити справедливість та відповідальність за усі воєнні злочини, скоєні в Україні", – наголосила Зузана Чапутова.

Нагадаємо, що президентка Словаччини прибула в Україну вранці 28 квітня разом із президентом Чехії Петром Павелом. Для нього це перший візит в Україну як лідера держави.

Після першого дня поїздок на північ Київщини та ключових зустрічей у столиці президенти залишилися на ночівлю. Це доволі рідкісний випадок для візитів іноземних топ-посадовців під час повномасштабної війни.

Надвечір 28 квітня їм довелося провести одну із зустрічей в укритті через нову повітряну тривогу.

Як писала Рубрика, у суботу, 29 квітян, Петр Павел вирушив у Дніпропетровську область, на якій Чехія сфокусує свою підтримку.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: