fbpx
Сьогодні
Відео 10:18 01 Тра 2024

МЗС представило цифрову особу Вікторію, яка коментуватиме інформацію для ЗМІ: як працює це рішення

English version here

Фото: МЗС

Уперше в історії Міністерство закордонних справ України представило цифрову особу, яку створили з використанням технологій штучного інтелекту, що офіційно коментуватиме консульську інформацію для медіа.

Про це пише Рубрика, посилаючись на пресслужбу Міністерства закордонних справ.

Яке рішення?

Як розповідають у відомстві, представниця МЗС з консульських питань Вікторія Ші створена на основі реальної людини – української співачки Розалі Номбре. Вона погодилася виступити як прототип для представниці. Команда проєкту відзняла та оцифрувала її.

Як це працює?

У відомстві наголосили, що консульська представниця та її реальний прототип є двома різними особами, а з офіційними коментарями від імені консульської служби МЗС виступає відтепер лише цифрова особа Вікторія Ші.

"Моє імʼя символізує нашу головну мету – перемогу України, а прізвище – штучний інтелект, який мене створив. Моя робота полягатиме в донесенні до громадськості оперативної та перевіреної інформації консульського департаменту МЗС України.

Я повідомлятиму журналістам новини про роботу консулів із захисту прав та інтересів громадян України за кордоном, реагування на інциденти чи надзвичайні ситуації та інші новини", – заявила Вікторія Ші в своєму вітальному відеозверненні.

Саме коментарі Вікторії Ші зʼявлятимуться на:

  • офіційних ресурсах МЗС України,
  • вебсайті та сторінках в соцмережах,
  • також передаватимуться журналістам пресслужбою МЗС.

"Використання згенерованої штучним інтелектом цифрової особи для консульського коментування – це насамперед економія часу та ресурсів МЗС. Реальні дипломати зможуть бути більш ефективними та фокусуватися на інших завданнях з надання допомоги громадянам", – заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

МЗС також передбачило кілька рівнів захисту Вікторії Ші від цифрових підробок.

На кожному оригінальному відео консульської представниці розміщений QR-код, який веде на текстову версію того ж самого коментаря на офіційній сторінці МЗС.

У разі відсутності такого QR-коду чи переходу на будь-який інший сайт, відео не вважається достовірним.

Нагадаємо, що українським чоловікам призовного віку, які перебувають за кордоном, обмежили доступ до послуг українського консульства. Такі обмеження мали з'явитись, але не зараз, а після вступу в силу нового закону про мобілізацію.

"Рубрика" розповідає, як це відбувалось та пояснює "пояснення" МЗС щодо таких нововведень. Читайте докладніше у нашому матеріалі: "Обмеження консульських послуг для чоловіків призовного віку: пояснюємо, що з цим не так".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: