fbpx
Сьогодні
11:14 29 Кві 2023

Зеленський висловився щодо контрнаступу: я вірю в те, що Україна зможе відбити російські сили та повернути Крим

Фото: Якуб Поржицький / All Over Press

Збройні сили України планують контрнаступ, а Україна вірить, що під час нього ЗСУ зможуть відбити сили росії, а також повернути Крим під свій контроль.

Про це розповів президент Володимир Зеленський під час інтерв'ю Yle.

"Зеленський підтвердив Yle, що Україна планує контрнаступ, зазначивши, що, на його думку, він буде успішним у відбитті російських військ та поверненні Кримського півострова під контроль України", – пишуть у матеріалі.

Під час розмови з журналістом український лідер не став розголошувати жодних подробиць чи графіку контрнаступу. Як зазначає Yle, згідно з попередніми заявами низки осіб, він запланований на кінець весни чи початок літа.

Водночас Глава держави зауважив, що успіх України значною мірою залежить від продовження постачання збої західними партнерами.

"Ми хочемо врятувати якомога більше життів, тому кількість зброї має значення", – заявив Зеленський.

Зеленський також підкреслив, що російські війська з кожним днем ​​втрачають мотивацію.

"Вони (росіяни – ред.) бояться нас, а також наслідків, якщо вони відступлять", зауважив Президент.

Нагадаємо, як раніше заявив глава Міноборони Олексій Резніков, в глобальному сенсі Україна готова до контрнаступу, який анонсувався раніше. На цей час очікують необхідні погодні умови та рішення командування.

Раніше голова ГУР МО Кирило Буданов сказав, що початок вирішальної битви між Україною та рф наближається, але коли саме вона буде – це таємниця.

Як заявили у Міноборони, не варто чекати того, що настане такий день, коли українські Сили оборони заявлять українцям про початок контрнаступу, тим більше, що певні дії вже відбуваються.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: