fbpx
Сьогодні
11:28 05 Кві 2023

Резніков впевнений, що контрнаступ ЗСУ буде, але обирати слушну нагоду для цього буде Генштаб

Фото: Рубрика

Командування та Сили оборони України готують військові підрозділи до контрнаступу, проте слушний час для нього обиратиме Генштаб ЗСУ.

Про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков в інтерв'ю NV.

Резніков підкреслив, що точних термінів початку контрнаступу ЗСУ немає, оскільки на це впливають багато чинників. Зокрема, погодні умови та стан ґрунтів.

"Тому саме Генеральний штаб обиратиме найкращий таймінг, як це сталося свого часу, наприклад, на Харківському напрямку", – заявив голова Міноборони.

Очільник оборонного відомства зазначив, що політичне та військове командування намагається максимально відкрито комунікувати. Однак при цьому не розкриваючи планів, пов'язаних зі стратегіями, щоб росіяни не зрозуміли.

"Ми говоримо: так, контрнаступ буде, його завдання – послабити оборону ворога, у певних місцях її прорвати, використовуючи сучасну техніку", – сказав міністр.

Що відомо про майбутнє контрнаступ ЗСУ

Нагадаємо, раніше політичне та військове керівництво України неодноразово заявляло, що українська армія готується до контрнаступу. Окрім того, оборону Бахмута називали однією з фаз підготовки до контратак, оскільки Росія в боях за місто втратить свій потенціал.

Глава Міноборони Олексій Резніков наголошував, що Україні для наступу потрібна важка техніка та добре підготовлені бійці.

Також очільник відомства наголошував, що ЗСУ можуть розпочати контрнаступ протягом квітня-травня, але на термін впливає погода.

При цьому в США очікують, що Україна розпочне атаки на фронті вже найближчими тижнями.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: